10 népszerű és praktikus tárolási trükk

A konyhában a legfontosabb szempont, hogy elegendő helyünk legyen a tárolásra, az ételek előkészítéséhez és magához a főzéshez. Azonban akár kevés, akár sok hely áll rendelkezésünkre a konyhában mindenképp fontos és elengedhetetlen, hogy rendszerezve tároljuk eszközeinket, élelmiszereinket, edényeinket. Ahhoz, hogy a leghatékonyabban kihasználjuk konyhánk és konyhabútorunk adottságait nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő fiók- és szekrényrendszerezők bevetéséről sem, hiszen ezek segítségével gyerekjáték lesz a konyhában való mindennapi hatékony tevékenykedés.

Lássunk 10 kedvelt és igen hasznos megoldást arra, hogyan használjuk ki a leghatékonyabban a rendelkezésünkre álló felületeket.

KAMRASZEKRÉNY EGY ÁLLÓ SZEKRÉNYBEN ELREJTVE

Amennyiben lehetőségünk adódik, érdemes egy állószekrényt a hagyományos polcos elrendezés helyett egy kihúzható polcos kamraszekrény megoldással helyettesítenünk, ami által sokkal átláthatóbb lesz a különböző tartós élelmiszerek, alapanyagok tárolása.

Häfele kinyitható kamraszekrény

FIÓKRENDSZEREZÉS AZ EVŐESZKÖZÖKNEK

Számtalanszor botlunk bele abba a problémába, hogy összekeveredtek evőeszközeink és nehezen találjuk meg azt, amire éppen szükségünk van. Ezen probléma kiküszöbölésére remek megoldás a direkt az evőeszközök rendszerezésére kifejlesztett fiókrendszerező.

Blum Orga-Line fiókrendszerező evőeszközöknek

MAGIC CORNER – A SAROKELEMEK LEGHATÉKONYABB KIHASZNÁLÁSA

A különböző forgó vasalatok alkalmazásával a konyhabútorok sarokelemei sem maradnak kihasználatlanul. Ezeken a vese alakú tálcákon pofon egyszerű a különböző edények jól látható, rendszerezett tárolása.

Häfele LeMans forgó vasalat

FIÓKBÓL KIHÚZHATÓ PLUSZ ASZTAL

Ha kicsi a konyhánk, és úgy érezzük, hogy nincs elég munkafelületünk, akkor ezzel az egyik felső fiókba elrejtett megoldással egy kis plusz munkafelülethez juthatunk. Egyszerű megoldás, hiszen csak ki kell húznunk a fiókot, amiben egy munkalap van elrejtve, és ha már nincs rá szükségünk a letisztítása után visszatolhatjuk a szekrénybe.

Häfele kihúzható asztal

KIHÚZHATÓ KESKENY TÁROLÓ A FŰSZEREKNEK, OLAJOKNAK

Praktikus megoldás, ha közvetlen a főzőlap közelében elrejtünk egy kihúzható fűszer- vagy olajtartó polcos elemet, hiszen így azonnal a kezünk ügyébe kerülnek ezek a fontos alapanyagok, amik ráadásul egy könnyen átlátható polcos elrendezésben kapnak helyet.

Häfele kihúzható olajtároló rekesz

TÁNYÉRRENDSZEREZÉS MESTERFOKON

Amennyiben tányérjainkat is fiókokban szeretnénk tárolni, mindenek előtt megerősített, nagy teherbírású fiókot kell erre a célra beterveznünk a konyhabútorba. A legpraktikusabb tárolási módszer, aminek segítségével a fiókokban jól elkülönítve tárolhatjuk étkészleteinket, valamint megakadályozva a fiók mozgatásakor bekövetkező esetleges koccanásokat, az ha különböző utólag behelyezhető tányértartókat helyezünk el ezekben a fiókokban.

Blum Ambia-Line konyhai segítő

TEPSIK, VÁGÓDESZKÁK FÜGGŐLEGES TÁROLÁSA

Mindenki számára ismerős, hogy a laposabb tepsiket, tálcákat egymásra pakolva mintegy toronyként tárolva, igen nehézkesen jutunk hozzá az épp használni kívánt eszközhöz. Ennek kiküszöbölésére a tervezésnél érdemes egy magasabb fiókot több keskenyebb rekeszre osztani, amibe később függőlegesen beleállítva a tepsiket, tálcákat, vágódeszkákat egy sokkal rendezettebb formában tárolhatjuk ezeket a konyhai eszközöket.

photo: Pinterest

MOSOGATÓ ALATT ELHELYEZETT SZEMETES

A legtöbb háztartásban a mosogató alatti teret a szemetes tárolására használják. Ez valóban egy praktikus megoldás, és a fiókként kihúzható szelektív szemetesek most virágkorukat élik. Ha ezt a fiókot egy belső, rejtett fiók kialakításával is kiegészítjük, akkor lesz egy kis helyünk az apróbb takarító eszközöknek is (szivacsoknak, súrolókeféknek, tisztító tablettáknak), így két legyet ütünk egy csapásra.

Blum mosogató alatti szekrény

NYITOTT POLC ALKALMAZÁSA

Gyakran adódik úgy, hogy bizonyos helyekre (pl. az ablak és a sarok közé) már nem férne be egy teljes értékű felsőszekrény. Ilyenkor nyugodtan tervezzünk be egy nyitott polcrendszert, ahova fűszernövényeket, kancsókat, vázákat, tálaló tálkákat vagy szakácskönyveket tudunk szépen felsorakoztatni.

photo: Pinterest

REJTSD EL REDŐNNYEL!

Amennyiben nem feltétlen szeretnéd minden nap konyhai kisgépeidet bámulni, úgy a számukra kialakított polcszakaszt könnyen elfedheted egy a bútorba szerelt redőnyrendszerrel. Így ha használni akarod láthatóvá teszed, ha már nem használod és nem is szeretnéd, hogy előtérben legyenek, elrejted ezeket az eszközöket.

photo: Pinterest

2018-03-11T13:34:23+00:00 Blog|