2018 Pantone színe az Ultra Violet

A Pantone minden év decemberében megválasztja a következő év meghatározó színét, mely aztán nagy hatással lehet a divatvilágra, lakberendezésre, sminktrendekre. Az idén 10 éves „az év színe” verseny győzteseként hosszú kutatómunka és mérlegelés után a PANTONE 18-3838 Ultra Violet névre keresztelt színét kiáltották ki.

A provokatív, misztikus Ultra Violet az egyediséget, leleményességet, spirituális gondolatokat közvetíti.

Leatrice Eiseman szerint

a komplex és elmélkedő Ultra Violet a kozmosz titkait sugallja, valamint egyszerre szimbolizálja az előttünk álló (még meg nem született) kreatív gondolatokat és a felfedezéseket is, amelyeken már túl vagyunk. A hatalmas és határtalan éjszakai égbolt szimbolikus jelentéssel bír: továbbra is arra ösztönzi a vágyainkat, hogy a saját, ismert világunkon túlra törekedjünk.

A PANTONE 18-3838 Ultra Violet mélysége szimbolizálja a kísérletezést és a nonkonformitást. Arra ösztönzi az egyéneket, hogy képzeljék el egyedülálló jellegzetességeiket, „énmárkájukat” a világon belül, és terjesszék ki határaikat a kreatív megnyilvánulások irányában.

A konyhán belül is több lehetőségünk van, ha belopta a szívünkbe magát ez a varázslattal teli árnyalat:

alkalmazhatjuk csupán a kiegészítőink kiválasztásánál

vagy falszínként

 

burkolatszínként

de a merészebbek akár bútorszínnek is alkalmazhatják.

 

Egy biztos: karakteres szín lévén nem könnyű bánni vele, és megfontoltságot igényel, hiszen meg kell találnunk azokat a színeket, melyek valamennyire visszafogják ezt a domináns lila árnyalatot. Ilyen lehet például a fehér:

Az Ultra Violet egy nagyon merész, gazdag árnyalat, mely elsőre talán nehezen illhet bele a lakberendezésben manapság nagyon közkedvelt neutrális színvilágba. Ennek ellenére megfelelő arányban alkalmazva igazán üdítő, könnyed és kellemes lehet a szemnek, ez által pedig egy igazán különleges összképet alakíthatunk ki lakótereinkben.

2018-01-20T11:00:02+00:00 Blog, Egyéb|