Csaptelep kalauz a konyhában

Változnak a trendek, egyre bővül a kielégítendő igények listája, így nem csoda, hogy a konyhai csaptelepek terén is óriási változás ment végbe az elmúlt évek során. A hagyományos konyhai csaptelepeket – melyek többnyire egyszerűen a konyhai folyamatokhoz szükséges vízvételi eszközként funkcionáltak – felváltották a több funkcióval rendelkező design-ban is nagyot változó mai modern csaptelepek. Ezek mind funkciójukban mind pedig megjelenésükben is túlmutatnak a hagyományos társaik egyszerűségén. Hogy mivel tudnak többet a manapság népszerű csaptelepek a konyhában? Bejegyzésünkben erre keressük a választ miközben bemutatjuk a konyhai csaptelepek széles választékát.

Egyszerűség, kevés funkció, modern külsőbe burkolva

Leginkább az ebben a kategóriában található csaptelepek hasonlítanak a hétköznapi, egyszerűbb darabokra, hiszen funkciójukat tekintve ugyanazt tudják (víznyerés a mosogatáshoz, főzéshez), mint 20-30 évvel ezelőtti társaik, viszont óriási design-beli különbségekkel. Mutatjuk a kedvenceket:

Kihúzható zuhanyfejes csaptelepek

Egy nagyobb edény vagy váza vízzel való feltöltésénél, de még a mosogatásnál is óriási előnyt jelent az, ha egy konyhai csaptelep kihúzható zuhanyfejjel rendelkezik. Ez nagyban megkönnyítheti hétköznapjainkat, megnövelve mozgásterünket a konyhán belül. A kihúzható zuhanyfejek használat után egy mágnesnek köszönhetően könnyedén visszacsusszannak a csaptelepbe, mi pedig ennek a technológiának köszönhetően a rugalmasság és mozgásszabadság élményét élhetjük át konyhánkban.

Silgranit csaptelepek

Mivel egyre népszerűbbé válnak a Silgranit mosogató medencék, ezért a hozzájuk színben és anyagban maximálisan illeszkedő Silgranit konyhai csaptelepek is virágkorukat élik. Ezek között a termékek között egyaránt megtalálhatóak egyszerűbb kivitelű Silgranit csaptelepek, illetve a kihúzható zuhanyfejes változatok is.

Víztisztító berendezéssel összekötött csaptelepek

Amennyiben környezettudatosan tervezzük lakásunkat, mindenképp fontolóra kell vennünk a víztisztítóval ellátott konyhai csaptelepek alkalmazását. Ezekből a csaptelepekből közvetlenül juthatunk hozzá tisztított vízhez, így már nem kell az ásványvizes palackok szelektív gyűjtésével sem foglalkoznunk. A legprofesszionálisabb darabok szénsavas vagy enyhén szénsavas vizet is képesek előállítani, sőt nagy hőfokú vizet is kaphatunk így, amivel gyorsabbá és egyszerűbbé válik akár a tea- vagy tésztafőzés.

Speciális eset: ablak előtti megoldások

Konyhánk mérete és adottságai miatt az ablak elé kell elhelyeznünk a mosogató medencét, de félünk attól, hogy a csaptelep miatt nem tudjuk a későbbiekben kinyitni ablakunkat? Erre is van megoldás, hiszen léteznek speciális, ablak elé szerelhető csaptelepek is, melyeknek köszönhetően az ablak nyitása és csukása akadálymentes lesz. Léteznek lesüllyeszthető, illetve kiemelhető csaptelepek is, a legkülönbözőbb designokban.

+1 Zuhanyfej és mosogatószer adagoló a pultba integrálva

Nem kell minden funkciót a konyhai csaptelepnek ellátnia, hiszen már arra is módunk van, hogy különböző extrákkal kiegészítsük csaptelepünket. Ilyen például, ha a csaptelep mellé helyezünk egy a pultból kihúzható zuhanyfejet, amivel még nagyobb szabadságot adhatunk magunknak a mosogatás terén. Továbbá mindezt kiegészítve a pultba süllyesztett mosogatószer adagolóval, egy igazán professzionális rendszert hozhatunk létre. Mutatjuk, hogy mindezt hogyan is kell elképzelni:

A konyhatervezés egész folyamatára igaz, hogy a legfontosabb már a kezdeteknél tisztázni, hogy milyen funkciókra van mindenképp szükségünk a konyhánkban. Ez természetesen a csaptelep kiválasztásánál is releváns, hiszen amennyiben nem töltünk túl sok időt a konyhában, elegendő egy egyszerűbb csaptelep is; azonban ha imádunk főzni, akkor például egy kihúzható zuhanyfejes megoldással nagyban megkönnyíthetjük hétköznapjainkat. Ha  környezettudatosságra vagyunk berendezkedve, akkor pedig mindenképp érdemes egy víztisztító berendezéssel ellátott csaptelepet választanunk. Szerencsére manapság már lehetőségek tárháza áll előttünk, így az igényeinket maximálisan kielégítve választhatunk magunkhoz, illetve konyhánkhoz illő csaptelepet.

2018-07-14T11:05:30+00:00 Blog|