Konyhaszget, félsziget, reggeliző

A konyhaberendezés leglátványosabb és legnagyvonalúbb kialakítása, a szigetes  konyha elrendezés. A konyhasziget lehet teljes vagy félsziget, ami elkülönül a konyha többi részétől, önálló elemként, és igénytől függőn különféle, egymástól eltérő funkciókkal rendelkezhet.

Cosentino – Sensa

Amennyiben egymásnak háttal összeforgatunk alsó szekrényelemeket, az alatta lévő zárt és nyitott tárolók 4 oldalról használhatók, tetejét pedig a hagyományos értelemben vett konyhaasztalként használhatjuk.

Más esetben ide vezethetjük a gépészeti kiállásokat, ezáltal ide koncentráljuk az előkészítés és főzés gépeit.

Alakíthatunk köré kisebb-nagyobb reggeliző pultot, amit a általában a szigettől magasabban,  helyezünk el – ilyenkor azonban ügyelni kell a megfelelő székmagasságára.

Cosentino – Silestone

Cosentino – Dekton

Nagyon látványos tud lenni egy térben álló tűzhely, felette a design elszívó, vagy egy a tér közepén felbukkanó, mosogatómedence peremén álló, egyedi formájú különleges csaptelep.

ELICA / Edith sziget felé függesztett páraelszívó

ELICA / Nicola Tesla szigetbe süllyesztett páraelszívó

A konyhasziget formájának csak képzeletünk szab határt. Lehet hagyományos négyzetes/ téglalap forma, lehet minimál design képviselő határozottan hosszú, horizontális, de lehet kör, ovális vagy akár teljesen amorf formájú is.

Az íves és amorf konyhaszigetek vonalait gyönyörűen követik a különféle  természetes és technikai kövek, melyek színei és textúrái a legváltozatosabb lehetőséget nyújtják a konyhadesign kialakításához.

A konyhaszigetek felülete készülhet, csempe, mozaikburkolattal, különböző laminátokból, technikai és valódi kövekből egyaránt.

SILESTONE / Cemento egyedi kialakítású konyhasziget

LEICHNER / L alakú konyhasziget

Cosentino / Sensa

Sicis / Vetrite

Jasba

Porcelaingres