A konyhabútor tervezésekor alapvető szempont főzési szokások figyelembevétele, ehhez igazodva kell a belső részleteket alakítani úgy, hogy azok a lehető leglogikusabban és legkényelmesebben legyenek hozzáférhetők. A nehéz edényeknek és serpenyőknek a sütő mellett nagy mélységű fiókokban van a a helye, amiben a testre szabható elválasztóknak köszönhetően, biztonságban, stabilan tárolhatók.
A különféle eszközök és tányérok, mind hasonló elven a számukra kifejlesztett speciális fakkokkal, rekeszekkel, variálható szélességű és hosszúságú elválasztókkal tarthatók rendben, és célszerű a fűszereket is hasonló módon az apró üvegek számára speciálisan kialakított rekeszekben tárolni.
Talán nem is létezik olyan ember, akinek ne okoztak volna legalább egyszer gondot a legalapvetőbb kérdések, úgy mint: hol és hogyan tárolja a kenyeret, az ezernyi fűszeres tasakot, tésztákat, tartós élelmiszereket.
Ha ezekre a problémákra szeretnénk megoldást találni, akkor érdemes alaposan szemügyre venni a BLUM Legrabox vasalat rendszereit, melyek bármilyen tárolási problémára kínálnak megoldást
Részlegesen vagy teljes egészében kihúzható, különböző magasságú és szekcionált fiókok kimondottan ezekre a speciális problémákra jelentenek megoldást. A gondos tervezés eredménye egy egyszerűen, átláthatón és könnyen hozzáférhető tárolórendszer a kamraszekrények kihúzható polcain, ami egyben a konyhai rend egyik alapja is.
Ezek a polcok mozoghatnak egyesével vagy együtt az egész, elegendő hely esetén akár mindkét oldalukról pakolhatók, és örökre véget vetnek a hátra csúszott és ott felejtett élelmiszerek problematikájának.
Az evőeszközök, és apró konyhai eszközök, üvegnyitók, ollók, talán a legneuralgikusabb pont a konyhában – azonban azokat is profin tárolhatjuk a modulárisan, egyénileg alakítható rendszerezőkkel berendezett fiókokban. Így azok tartama mindig könnyen és egyszerűen áttekinthető.