Hozzávalók a tejszínes spenóthoz:
20 g vaj
4 gerezd fokhagyma
400 g friss spenót
250 ml habtejszín
só
bors
Hozzávalók a párolt zöldségekhez:
2 db kaliforniai paprika
1 db édeskömény
2 db lilahagyma
1 dl narancslé
1 tk méz
1tk almaecet
chili
só, bors
Hozzávalók a tonhal steakhez:
4 szelet tonhal steak
1 szeletelt narancs
só, bors
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben és kicsit pirítsuk meg rajta a felszeletelt fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótleveleket, ízesítsük sóval és borssal. Miután a spenót kellőképpen megpárolódott, adjuk hozzá a főzőtejszínt, és főzzük tovább 2-3 percig.
Serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt kaliforniai paprikát, lilahagymát és édesköményt. Ízesítsük narancslével, almaecettel, mézzel, egy kis chilivel, sóval és borssal, és pároljuk készre a zöldségeket.
Olvasszunk vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a narancsot és a tonhal szeleteket, majd 1,5-2 percig süssük őket oldalanként. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Jó étvágyat!
A recept forrása: Bosch gasztrohome Dobó Ágival
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges