Hozzávalók (4 adagra):
A tésztához:
A zöldséghez:
A töltelékhez:
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, a sót és a kurkumát. Adjuk hozzá a vajkockákat, és dörzsöljük bele ujjbegyeinkkel a lisztbe , amíg zsemlemorzsára nem emlékeztet.
Keverjük össze a citromlevet a vízzel, majd öntsünk a folyadékból annyit a lisztes vajas keverékhez, hogy összeálljon tésztává. Lehetséges, hogy nem lesz szükségünk az összes folyadékra. Gyúrjuk finoman a tésztát egy tiszta felületen néhány másodpercig, hogy lemezformájú legyen, majd fedjük le fóliával és hagyjuk pihenni 10 percig a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Lisztezett felületen gyúrjuk pénzérme vastagságúra a tésztát, majd osszuk fel 4 nagy körre. 4 minilepényes kelyhet béleljünk ki a tésztával, a felesleget a széleken villával csippentsük le. Rakjunk sütőpapírt a lepényes kelyhekbe, töltsük fel sütőbabbal vagy rizzsel, majd süssük a kelyheket 15 percig. Vegyük ki a sütőpapírt és a sütőbabot vagy rizst, majd süssük a lepényeket további 15 percig, hogy a tészta száraz és ropogós legyen.
Melegítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a zöldségeket, és közepes-nagy hőfokon süssük kb. 5 percig, amíg a zöldségek elkezdenek színt kapni. Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd keverjük el. Ezt a keveréket porciózzuk a kelyhekbe.
Egy kancsóban keverjük össze a tojást, a tejszínt, a sót, a borsot és a cheddar sajtot. Ezt öntsük a lepényes kelyhekben lévő zöldségekre, majd 25-30 percig süssük, hogy aranysárga színt kapjon.
Sütés után kivesszük a lepényeket a kelyhekből, és azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
A recept forrása: Neff recepttár
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges