Pesztós zöldséges quiche

Télen rengeteg plusz energiára van szükségünk, amit a különféle zöldségek fogyasztásával könnyedén megkaphatunk. Éppen ezért remek ötlet egy ínycsiklandozó pestós, zöldséges quiche elkészítése! Hiszen ki ne szeretné a friss pestó, különféle zöldségek és a krémsajt kombinációját? Tarts velünk, és készítsd el ezt a szuper pestós, zöldséges quiche-t!

Hozzávalók (8 adag):

A tésztához:

  • 220 g liszt
  • 21 g élesztő
  • 1 tojás sárgája
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 100 ml meleg víz

A feltéthez:

  • 200 g crème fraîche
  • 200 g kecske krémsajt
  • 150 g laskagomba
  • 150 g zöldborsó (kifagyasztott)
  • 150 g zöldspárga
  • 2 db körte
  • 2 fej vöröshagyma

A pestóhoz:

  • 1 csokor bazsalikom
  • 50 g fenyőmag
  • 50 g parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • 100 ml olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors

 

A pesto elkészítése:

Tegyük egy turmixgépbe a pesto hozzávalóit, majd a turmixgép segítségével alaposan dolgozzuk össze, amíg egyenletes pürét nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk!

 

A tészta elkészítése:

Keverjük össze az élesztőt 50 ml vízben egy kis edényben. Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és képezzünk a közepén egy kis mélyedést. Szórjuk meg fél teáskanál sóval a széle mentén, és helyezzük a tojás sárgáját az üregbe. Adjuk hozzá az élesztős keveréket, majd hagyjuk öt percig állni, amíg kis buborékok nem keletkeznek a felületén.

 

Keverjük hozzá a maradék vizet, az olajat, illetve a pesto felét, majd gyúrjuk sima tésztává. A tészta akkor van kész, amikor már nem tapad az ujjunkhoz. Szükség esetén adjunk még hozzá egy kevés lisztet. A tálat tegyük a sütőbe, és hagyjuk bent fél órán át 1-es fokozatú tésztakelesztő funkción. Ezt követően vegyük ki a sütőből, és friss konyharuhával terítsük le.

 

A quiche összekészítése:

Melegítsük elő a sütőt 275 °C-ra.

A hagymát, a gombákat, a körtét vágjuk szeletekre, míg a spárgákat vágjuk félbe. Ezeket a zöldségeket, és a borsót keverjük össze egy tálban. Nyújtsuk ki a tésztát négyzet alakúra.

 

Kenjünk a tésztára egy réteg crème fraîche, ezt követően szórjuk meg a quiche egészét a felaprított zöldségekkel. Tegyük rá a kecskesajtot is. A quiche-t helyezzük egy pizzasütő lapra, vagy egy sütőpapírral kibélelt tepsire, rakjuk be a sütőbe, és süssük ropogósra kb. 8 perc alatt.

 

Közvetlen tálalás előtt rakjunk még rá pestot, és frissen őrölt borsot.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

A recept forrása: Neff recepttár