A szilveszteri összejövetelekről nem hiányozhatnak a különböző ropogtatnivalók, mártogatósok, amiket gyakran egyszerűen a boltok polcairól szerzünk be. Ha azonban egy igazán ízletes és különleges mártogatósra vágynánk, a krémsajtos rudacskák narancsos répamártogatóssal tökéletes választásnak bizonyulnak!
Próbáld ki Te is a Neff ínycsiklandozó receptjét!
A tészta rudakhoz:
Narancsos sárgarépa mártogatóshoz:
Keverjük össze a kecskekrémsajtot, a fügét, a szárított paradicsomot, a mentát, a fokhagymát, a Harissa pasztát és az apróra vágott pisztáciát, majd turmixoljuk össze egy sima masszává. Ízesítsük sóval, és borssal, majd melegítsük elő a sütőt 200 °C -ra.
A tésztalapokból vágjunk háromszögeket, terítsük ki őket és kenjük meg olívaolajjal. Tegyünk a tészta aljára 1 evőkanál tölteléket, és kissé oszlassuk el a tésztán. Hajtsuk a háromszög sarkait középre, és kezdjük el a háromszöget feltekerni. Hegyével lefelé, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a tésztarudakat.
A tésztahengereket kenjük meg a maradék olívaolajjal, és szórjuk meg a pisztáciával, szezámmaggal, és a feketeköménnyel. Tegyük be a sütőbe, és süssük őket aranybarnára kb. 12-15 perc alatt.
A mártogatóshoz hámozzuk meg a sárgarépát és kockázzuk fel. A narancsokat mossuk meg forró vízben, töröljük át őket, és egy reszelő segítségével reszeljük körbe a héjukat. Facsarjuk ki mindhárom narancsot. A narancsok levét 10 percig forraljuk a feldarabolt sárgarépával, a nádcukorral, a fahéjjal, illetve a köménnyel. Ízesítsük egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a chilit, és a reszelt narancshéjat.
Ezzel a mártogatóssal tálaljuk az elkészült tésztahengereket.
Jó étvágyat kívánunk!
A recept forrása: Neff recepttár
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges