Ha ősz, akkor körte és gomba. De hogyan illeszthetők össze egy ételen belül ezek a sokak által kedvelt alapanyagok? A Neff recepttárából inspirálódva könnyedén elkészíthetjük ezt a szuper finom, tápláló őszi salátát, amiben a főszerep a körtéé és a gombáké!
Mossuk és tisztítsuk meg a gombákat és rakjuk őket félre. Mossuk meg a salátaleveleket, rázzuk le róluk a vizet és tépkedjük össze őket. Vágjuk a vörös cikóriát csíkokra, a hagymát pedig apróra. Mossuk meg a fűszernövényeket, rázzuk le róluk a vizet és aprítsuk fel őket.
Mossuk meg a körtéket, távolítsuk el a magházat és vágjuk őket kockákra. Tegyünk külön két evőkanálnyi körtét egy mixerbe. A maradék körtét pedig keverjük össze a salátalevelekkel és a hagymával. Fedjük le és tegyük félre.
Adjuk a fűszernövényeket, az olajat, az ecetet, a mézet, a mustárt, a narancslevet, egy kis sót és borsot a mixerben lévő körtekockákhoz, és nagy sebességen turmixoljuk össze őket, amíg sima, krémes öntetet nem kapunk.
Verjük fel a tojásokat, ízesítsük őket sóval, borssal. Egy sokban vagy egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. A gombákat forgassuk meg a tojásban, majd a morzsában, és a forró olajban kb. 4 perc alatt süssük őket ropogósra. Rendezzük el a gombákat a salátán és az öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A recept forrása: Neff recepttár
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges