2020 pantone színe – 19-4052 classic blue

A színek tagadhatatlanul hatással vannak mindennapjainkra, környezetünkre, élettereinkre, hangulatunkra.

Az, hogy milyen színekkel vesszük magunkat körül, egyrészt egyéni ízlés kérdése, másrészt pedig olyan iránymutató cégeké, mint a pantone színintézet, mely immáron 2o éve, minden évben megválasztja az év színét.

A színválasztás irányt mutat a következő évi trendeknek, és komoly hatást gyakorol a tervezésre, designra, termék gyártására, és csomagolására.

Ez a szín ebben az évben a végtelen nyugalmat árasztó, mélykék, a 19-4052 classic blue lett.

Mitől más ez a szín?

Ahogyan Leatrice Eiseman, a Pantone igazgatója mondta:

„Ennek van a legmélyebb hatása a lelkünkre. Ha a nemzetközi visszajelzéseket nézzük, az emberek a világ minden tájáról ugyanúgy reagálnak erre a színre. Ez a szürkés sötétkék azt jelzi, hogy lemegy a nap és itt az ideje visszavonulni, csendességre int. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy az emberek kötődnek ehhez a színhez: a stabilitás és a folytonosság érzetét adja. Minden nap 24 órából áll. Tudjuk, hogy reggel világosabb lesz és este pedig sötétebb. Szóval az éjszakára való felkészülés jelenik meg ebben az árnyalatban”

A tavalyi év vibráló korall színéhez képest óriási váltás ez az árnyalat.  Sokkal többekhez áll közel, sokkal szélesebb körben és sokkal bátrabban használható. Árad belőle a nyugalom, az  időtlen elegancia, miközben gyönyörűen öltözteti a tereket, teszi különlegessé a részleteket.

A konyhában megjelenhet burkolatként, padlón, vagy a falakon, egyszínű, illetve mintás formában, bútorok frontjaként. Ha nem szeretnénk ennyire elköteleződni a szín mellett, választhatunk csupán néhány kiegészítő részletet, amit később könnyen kicserélhetünk, például mosogatómedencét, csaptelepet, konyhai készülékeket, vagy akár olyan gyakran használt mobilis konyhai kiegészítőket, mint a kisgépek, vagy a különféle designer kiegészítők.