2021 pantone színe

Idén megismétlődött, amire néhány évvel ezelőtt már volt példa a Pantone történetében, az Intézet ismét két színt választott a 2021-es év színének. Egy megnyugtató szürke, az ULTIMATE GRAY 17-5104  és egy életteli sárga, az ILLUMINATING 13 – 0674 alkotja a színtrend párosát.

„a két szín házassága az erő és remény üzenetét hordozza, hiszen a két szín együtt egyaránt felemelő és emlékezetes. Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa: a szürke a támogató és szolid, a gyakorlatias alap, amire szükségünk van, a sárga pedig a reményt, a napfényt és jókedvet hozza el”

Kommentálta választását leatrice eiseman, a pantone intézet igazgatója.

Az erő és az optimizmus, azaz az Ultimate Grey és a Illuminating „házasságát” nem kell egyenlő arányban használni, mivel a lakberendezésben bármelyik szín elsőbbséget élvezhet

2020 nehézségei kihatottak, és döntően befolyásolták a Pantone színválasztását. Amikor 2020 színének az egyensúlyt és nyugalmat árasztó indigókéket választották, senki nem gondolta, mennyire ambivalensek lesznek az év történései és a  lesz a szín üzenet közvetítése.

Talán ezért is esett 2021-ben ismét egy színpárosra a választás, melyek illenek a tavalyi és az idei év kettős érzéseihez. A nyugalom megőrzése és a remény kettőse: hit a visszatérő igazi életben, a kapcsolatokban és a világ újranyitásában…

„Az idei kettős színválasztás azt fejezi ki, hogy átléptük a határainkat, és világosan látszik, mennyire szükségünk van egymásra. A másokkal való kapcsolat erőssé tesz, de ugyanígy szükségünk van a reményre és a pozitív gondolkodásra az előrelépéshez. Ezért választottunk két független színt, amelyek segítettek nekünk közvetíteni ezt az üzenetet.”