2023 konyhadesign trendjei

Valljuk be: kicsi az esélye annak, hogy minden évben konyhafelújításra kerüljön sor. Ennek ellenére nem mehetünk el a tény mellett, hogy a konyhákat – mint az otthonok egyik fő helyiségét – is nagyban befolyásolják az aktuális belsőépítészeti trendek. De mik is lesznek egészen pontosan 2023 konyha design trendjei? 5 pontban megmutatjuk, hogy mi várható a konyhadesign-ok terén az idei évben.

1. Domináns munkapultok

A mai modern konyhákban a munkapultoknak nagy szerepe van. A gyakran semleges, világos tónusú frontok mellé remek kiegészítésnek bizonyulnak az erőteljes színű és erezetű munkapultok. Ezek a munkalapok karaktert és mélységet kölcsönöznek a konyhának. Legyen szó nagytáblás burkolatról, melyből konyhapultot, hátfalat készítünk, vagy technikai kövekről… a választék határtalan! A legegyszerűbb konyha is igazán szemrevaló és izgalmas tud lenni, ha a fehér/szürke erezetes pult helyett egy markánsabb anyagot választunk.

2. Viszlát fehér, jöhetnek a meleg színek

Hosszú évekig voltak a konyhák királyai és királynői a teljesen fehér konyhabútorok, azonban ennek az uralkodásnak immár teljesen vége szakad. A fehér frontok helyett a melegebb árnyalatok, úgymint az ivory, a taupe, a bézs színek lesznek idén a legkeresettebbek. Aki egy egyszerű, letisztult konyhabútorra vágyik, 2023-ban biztosan ezek közül a meleg árnyalatok közül választja ki a konyhabútor frontokat!

3. Klasszikus stílus modern köntösben

A modern, minimál konyhák mellett a klasszikusabb, hagyományosabb konyhák is előtérbe kerülnek 2023-ban. Nagy szerepet kapnak a klasszikus, kazettás bútorfrontok, a különböző fogantyúk. Bár a konyhabútorok kissé klasszikusabb, kidolgozottabb részletekkel, jelennek meg, ez a stílus azonban nem uralja a konyhát teljes egészében. Modern, letisztult vonalvezetésű konyhagépekkel, a legújabb konyhai csaptelepekkel egy tökéletes, harmonikus összképet teremthetünk.

4. Természetes, organikus anyagok használata

Az elmúlt években a természet otthonunkba való behozatala fontos szemponttá vált, 2023-ban pedig ez a trend még markánsabb szerepet kap a konyhatervezések során. Még több fa, rattan felületet láthatunk a konyhákban, legyen szó munkapultokról, bútorfrontokról, vagy akár csak a konyhai kiegészítőkről. Ezek az organikus anyagok kifinomultabbá varázsolhatják a konyhákat, még akkor is, ha nem ezen van a fő hangsúly.

5. Merész színek

Mi személy szerint megőrülünk a színekért, és mindig izgalommal tölt el bennünket, ha egy ügyfél a merészebb, élénkebb színek mellett dönt. Szerencsére 2023 konyha design trendjeit megfigyelve előrejelelhető, hogy sok merész árnyalattal fogunk találkozni a bútortervezéseink során, hiszen a színes konyhák újra virágkorukat élik! Persze csak a legmerészebbek vállalják be az élénk színeket, általában bronz, réz fémes elemekkel, illetve rengeteg fával párosítva. A kevésbé merész megrendelők pedig egy-egy extra színű konyhagéppel (hűtő, sütő, kenyérpirító) kísérletezhetnek mielőtt belevágnának a teljes konyhájuk színesítésébe.