A gondosan kialakított konyha ideális mennyiségű munkapultot és  konyhaszekrényt biztosít, a konyhák legtöbbjében pedig a különböző “L, U, vagy G formájú” kialakítások miatt fontos szerep jut a sarokszekrényeknek.

A legismertebb és legegyszerűbb sarokszekrény megoldás a polcos sarokszekrény, ami ugyan tökéletesen hasznosítja a teret, de egy ilyen megoldás esetén az itt tárolt edények, eszközök áttekinthetetlenek, rendben tarthatatlanok és nem hogy nehezen, de szinte teljesen hozzáférhetetlenek.

Nos – aki nem akár így járni, az jobban teszi ha szétnéz a profi sarokvasalatok piacán.

A kihúzható, kiforgatható polcok, drótkosarak, és fiókok segítenek az átláthatóságban az egyszerű, könnyű, praktikus és rendezett használatban.

Az ajtó mögül félkörívesen kiforduló 1/2 kosaras polc, az egyik legkedvezőbb árú vasalat/polc típus.

Ez  két könnyen kezelhető drótkosár, vagy polc, ami relatív sok hellyel rendelkezik, könnyen kihajtható, de arra érdemes figyelni, hogy minimum 105 cm-es elemméret szükséges hozzá.

Ettől nagyobb befogadó képességű a 3/4 kosaras változat, ami 90 x 90 centiméteres sarokelemekbe szerelhető.

Ebben az esetben a polcok a szekrényen belül maradva teljesen körbeforgathatók, tároló kapacitásuk, helykihasználásuk nagy, a kosarakon kényelmesen elférnek egymás felett a magasabb, méretesebb edények is, miközben minden részletük egyszerűen, könnyen áttekinthető, hozzáférhető.

Sokan talán nem is gondolnák, de a sarokszekrényekben is léteznek kihúzható fiók megoldások. A blum space corner rendszere magasságban és szélességben rugalmasan – a konyhaszekrény méretéhez igazodva – 90 és 120 cm közt állítható.

A fiókok teljes egészében kihúzhatók, tartalmuk egy pillanat alatt áttekinthető, és a leghátul elhelyezett darabok is egy gyors mozdulattal, kényelmesen elérhetők.

A space corner fiókok magas hát- és oldalfalai biztonságos tárolást nyújtanak a magasabb élelmiszereknek, fiókonként akár 65 kg-ig terhelhetőek, fiókrendezővel és elektronikus nyitórendszerrel is rendelhetők.