A konyhabútor tervezésekor alapvető szempont  főzési szokások figyelembevétele,  ehhez igazodva kell a belső részleteket alakítani úgy, hogy azok a lehető leglogikusabban és legkényelmesebben legyenek hozzáférhetők. A nehéz edényeknek és serpenyőknek a sütő mellett nagy mélységű fiókokban van a a helye, amiben a testre szabható elválasztóknak köszönhetően, biztonságban, stabilan tárolhatók.

A különféle eszközök és tányérok, mind hasonló elven a számukra kifejlesztett speciális fakkokkal, rekeszekkel, variálható szélességű és hosszúságú elválasztókkal tarthatók rendben, és célszerű a fűszereket is  hasonló módon az apró üvegek számára speciálisan kialakított rekeszekben tárolni.

Talán nem is létezik olyan ember, akinek ne okoztak volna legalább egyszer gondot a legalapvetőbb kérdések, úgy mint: hol és hogyan tárolja a kenyeret, az ezernyi fűszeres tasakot, tésztákat, tartós élelmiszereket.

Ha ezekre a problémákra szeretnénk megoldást találni, akkor érdemes alaposan szemügyre venni a BLUM Legrabox vasalat rendszereit,  melyek bármilyen  tárolási problémára kínálnak megoldást

Részlegesen vagy teljes egészében kihúzható, különböző magasságú és szekcionált fiókok kimondottan ezekre a speciális problémákra jelentenek megoldást. A gondos tervezés eredménye egy egyszerűen, átláthatón és könnyen hozzáférhető tárolórendszer a kamraszekrények kihúzható polcain, ami egyben a konyhai rend egyik alapja is.

Ezek a polcok mozoghatnak egyesével vagy együtt az egész, elegendő hely esetén akár mindkét oldalukról pakolhatók, és örökre véget vetnek a hátra csúszott és ott felejtett élelmiszerek problematikájának.

Az evőeszközök, és apró konyhai eszközök, üvegnyitók, ollók, talán a legneuralgikusabb pont a konyhában – azonban azokat is profin tárolhatjuk a modulárisan, egyénileg alakítható rendszerezőkkel berendezett fiókokban. Így azok tartama mindig könnyen és egyszerűen áttekinthető.