CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

Az indusztriális konyha részletei

Már több mint két évtizede, hogy a régi elhagyott gyárépületek, és egyéb  ipari ingatlanok, elvitathatatlanul sikeres másodvirágzásukat élik, mint ipari, vagy ismertebb nevükön indusztriális  stílusú, loftnak is nevezett otthonok.

Ahhoz, hogy indusztriális hangulatot teremtsünk a konyhában, alapvetően nagy térre van szükségünk, hiszen a stílus a régi,elhagyatott gyárépületek sajátja – amik eleve tágas és nagy belmagasságú tereket feltételeznek.

Amennyiben ez nem adott, akkor sem kell lemondani az ipari hangulatról, hiszen a beton, a cement és műgyanta, a metrócsempék, az óriásmedencés mosogatók, az ipari hangulatú csaptelepek, és a szabadon futó gépészeti csövek – kisebb alapterületen is lehetővé teszik ennek megteremtését.

BURKOLATOK

BETON, ROZSDÁS FÉM ÉS MŰGYANTA (HATÁS), CEMENTLAPOK, METRÓCSEMPE…

A beton ereje semlegességében,  eleganciájában és abban a képességében rejlik, hogy képes számos identitást magában foglalni, így a legtökéletesebb szimbiózisban élni kerámiával, fával, üveggel melyek mondhatni elválaszthatatlanok az indusztriális / loft stílustól.

A beton mellett ugyanilyen természetes a cortenacél jellegű kerámiák, a cement és műgyanta (hatású) burkolatok használata, valamit a jellegzetes cementlapok, illetve metrócsempék alkalmazása.

Apavisa
Porcelaingres
Casa Dolce Casa
SZÍNEK

MATT NEUTRÁLIS MONOKRÓM SZÍNEK: FEKETE, BARNA, SZÜRKE, NATÚR…

A semleges, sötét(ebb) tónusok elengedhetetlenek a hangulat kialakításához, de ha szeretnénk szín is vinni az enteriőrbe, akkor válogassunk a telt, fekete pigmenteket is tartalmazó mély petrol, indigó, vagy rozsdásvörös árnylatok közül.

CSAPTELEP

EGY, VAGY KÉTKAROS – LÉNYEG, HOGY IPARI SZERKEZETEKET IDÉZZEN…

A csaptelepek esetében is a sötét fém színek a kívánatosak, matt “poros”  textúrákkal, de nagyon szépen illeszkednek és hozzák a hatást a tompa réz színek is, pl. az 50-es éveket idéző cizellál felületekkel.

Gessi
Gessi
Gessi
MOSOGATÓMEDENCE

ACÉL,  NAGYMEDENCÉS, ÓRIÁS…

A valóban nagymedencés mosogatók ritka kincsek a konyhában, hiszen kényelmesen használhatók a legnagyobb edények, tálak mosogatásakor is. Ha azonban indusztriális konyhát szeretnénk, ez szinte kötelező. Hiszen, hogyan néz ki egy óriási tér egy átlagos mosogatóval? A beépítés típusa mindegy, egy a lényeg fém és óriás legyen. Ha kisebb a konyhánk, akkor ezt egy nagyobb, egybefüggő felületű pulton, szintbe süllyesztett mosogatóval tudjuk megteremteni.

Blanco
Blanco
Blanco
Blanco
KONYHAGÉPEK

SZÍNES, RUBUSZTUS, VINTAGE, RETRO HANGULATÚ…

Az olasz Smeg Retro 50 készülékeit és konyhagépeit, mintha kifejezetten ehhez a stílushoz találták volna ki. Bumfordi megjelenés, változatos színek – simán állhatnának egy gyárépület konyhájában, anélkül, hogy cseppet is kilógnának környezetükből.

Smeg
Smeg
Smeg
Smeg

Az ipari stílusú konyhákban bátran kombinálhatjuk modern és klasszikus anyagokat, a műanyagot a fémmel, míg a direkt ridegebbre vett hatást ellensúlyozzuk, “melegítsük” fával és rengeteg zöld növénnyel.