A német csapetelepgyártó, a DORNBRACHT innovatív digitális vezérlési technológiái minden eddiginél könnyebbé teszi a mindennapi tevékenységeket a konyhában.  A vízmennyiség, a víz hőmérséklete és a mosogatómedence lefolyójának működtetése pontosan és kényelmesen szabályozható a digitális vezérlőelemekkel.

Az integrált áramlásmennyiség-szabályozásnak köszönhetően az előkészítéshez szükséges vízmennyiség pontosan adagolható. Ezenkívül egy infravörös lábérzékelő helyettesíti azt a „hiányzó harmadik kezet”, amely lehetővé teszi a mosogatómedence és a csaptelep használatát akkor is, amikor mindkét kezünk foglalt.

Az eUnit Kitchen minimalista esztétikája tökéletesen illeszkedik a modern konyhák akadálytalan kialakításához, emellett többféle csaptelep designt nyújt, melyek az elektronikus vezérléssel kombinálhatók.

Ezekkel a higiénikus, elektronikusan vezérelt, érintés nélküli csaptelepekkel a szintén német, profi BLANCO mosogató csaptelepek kínálatában is találkozhatunk.

A SOLENTA -S Start-top funkciós szenzortechnológiája lehetővé teszi a vízsugár érintés nélküli elindítását. Ezt a funkciót, a kiemelhető zuhanykarban elhelyezett, 6 cm-ig érzékelő szenzor biztosítja. A rejtett szenzor együtt forog a kiemelhető zuhanykarral, így a bármilyen pozícióban képes az érzékekésre. Ha nincs egyéb érzékelés a vízsugár 90 másodperc elteltével automatikusan elzáródik.

A SOLENTA -S intelligens mozgásérzékelővel „kéz nélkül” indíthatja és zárhatja el a vízfolyást – elég közel lenni az érzékelőhöz, hogy az automatikusan működésbe lépjen. Akár egy apró legyintés is elegendő, és a víz már folyik is.

Érdekessége, hogy rendelkezik egy olyan plusz karral, melynek segítségével segítségével a szenzor funkció időszakosan ki is kapcsolható.

A zuhanykarba épített kék LED-kijelző mutatja az aktuális állapotot. A folyamatos kék fény Stand-by, a villogó, használat közbeni üzemmódot jelez.

A BLANCO EVOL-S egy két kezelőkaros, szenzoros csaptelep. Egyik karja a hideg-meleg vizes hagyományos keverőkar, a másik egy érintésre reagáló szabályzó, mely a kifolyó víz mennyiségét szabályozza.

Így nincs feleslegesen folyó víz, és pazarlás. A szabályozó rendszer ellenőrzi is a víz áramlását. A kívánt vízmennyiséghez igazítja a az átfolyás sebességét és mennyiségét, vagyis nincs felesleges várakozás sem pl. egy nagy fazékkal a kezünkben, hogy azt jó hosszú idő alatt tölthessük meg.