A pultba építhető, illetve főzőlapokba integrálható páraelszívók bár hosszú évek óta ismertek, a neves gyártók szinte minden évben olyan innovációkkal és okosfunkciókkal látják el azokat, melyekkel ezek a készülékek még több professzionális funkcióra képesek.

A magas minőséget képviselő, teljes egészükben a főzőlap síkjába süllyesztett középponti páraelszívók, a legnagyobb teljesítményre képesek, a legcsendesebb és legenergiatakarékosabb működés mellett.

Elica / Flame

A Flame gázfőzőlapba integrált páraelszívója valójában egy innovatív fekete üveg és öntöttvas kombinációjú gáz főzőlap, melynek közepén helyezkedik el a nagy teljesítményű páraelszívó.

A Flame Wok tartója közvetlen a szívónyílás fölé helyezhető, amit érzékelve nő a készülék füstelszívási sebessége, ami lényeges szempont a nagy gőzképződéssel járó wokban való sütéskor.

Öntöttvas alkatrészeinek minden darabja mobil, így egy egyszerű mozdulattal eltávolítható és  mosogatógépben tisztítható.

Elica / Prime

Egy üveg főzőlap közepén négy független indukciós zóna található, geometriai középpontjában az elegáns öntöttvas ráccsal. Ez a design amellett, hogy professzionalitást feltételez, elrejti a páraelszívó lelkét, a kiemelkedő hatásfokú motort.

A főzőlap, az un. Autocapture funkció aktiválásával az aktuálisan működő  főzőzónák számához, és azok pillanatnyi teljesítményéhez igazítja az elszívó teljesítményét.

Minimalista designja tökéletes, a főzőlap pictogramjai készenléti állapotban láthatatlanok így a főzőlap mindössze egy elegáns üveglapként jelenik meg a konyhapulton.
Ez a design az esztétika mellett az egyszerű tisztítást is szolgálja, mivel az elszívó öntöttvas rácsa, és az alatta található szűrők egyetlen mozdulattal eltávolíthatók, mosogatógépben tisztíthatók, miközben a főzőlap üvegtisztítóval egy szempillantás alatt tisztára törölhető.

Gaggenau serie 400

A Gaggenau főzőlapba süllyesztett páraelszívója egy főzőlapba épített rendkívül hatékony elszívó rendszer, nagyfelületű fém-és zsírszűrővel, és számos automatikus funkcióval.

Energiatakarékos és alacsony zajszintű elszívó-motorja ideálissá teszi az egylégterű (konyha-nappali-étkező) használatra. Kivezetéses, vagy keringtetéses üzemmódban aktívszén filterekkel egyaránt működtethető, mely utóbbi is rendkívül hatékony, 98%-os szagszűrést biztosít. A telítődött szénszűrő cseréje a főzőlap felől, egyszerűen felülről történik. 

Az elszívó rendszer teljesítményének beállítását az érzékelők a gőzképződést nagyságát érzékelve automatikusan vezérlik. A készülék automatikus aktiválódik a főzőzóna működésének érzékelésekor, és annak kikapcsolása után idővezérelt utóelszívást végez.

Az elszívó zsírszűrője és speciális, festett cinkötnvényből készült fedőburkolata mosogatógépben is tisztítható.

Miele

Innovatív kényelem, automatizmus, csendes üzemmód, párbeszéd a főzőlap és a páraelszívó közt. Ezek jellemzik többek közt a Miele indukcióslappal kombinált páraelszívóját.

A főzőlap továbbítja a beállításokat a páraelszívó elektronikájához, amely automatikusan szabályozza a ventilátorfokozatot. Így nem kell foglalkozni a páraelszívó ki-be kapcsolásával vagy a fokozat állítgatásokkal.
Az elszívó méhsejt szerkezetű aktívszén szűrője hatékonyan nyeli el a szagokat és egyszerűn, a sütőben regenerálható.
Az elszívó innovatív ECO-motorja a hagyományos motorokhoz képest akár 70%-kal kevesebb energiát fogyaszt, és nagyon halk üzemmódú.

Neff

A Neff integrált páraelszívóinak esztétikus kialakítású légbeömlő nyílása a főzőlap közepén, annak szinte teljes  mélységében húzódik, tetején egyedülálló módon hőálló, üvegkerámia fedlappal.

A 17, elektronikusan vezérelt ventilátor fokozatú elszívó kivezetéses és keringtetős rendszerben egyaránt működik, ami hasonlón a fentebb már említett prémium brandekhez, automatikus bekapcsolása a főzőlap használatakor. Működése a maximális kényelem érdekében egy teljesen automatikus algoritmusra épül, mely 3 lehetséges – halk, kiegyensúlyozott, és teljesítményközpontú – módozat közt váltakozik. Kikapcsolása után a még terjengő szagok megszüntetése érdekében különösen halk ventilátor zajszinttel, 12, illetve 30 perces elszívást végez – kivezetéses, vagy keringetéses telepítéstől függően.Teljesítménye hosszabb és bonyolult vezetésű légcsatornák esetében sem csökken.

Fedlapja a szintén üvegkerámiából készült fogantyú segítségével egy kézzel egyszerűen eltávolítható, így a tisztításhoz könnyen hozzáférhetővé válik a 12 szűrőréteggel ellátott, 94%-os hatásfokú rozsdamentes acél zsírszűrője. A kisebb kiömlésekből és páralecsapódásból keletkező folyadékokat egy 200 ml térfogatú tartály fogja fel, míg az ettől nagyobb mennyiségű kiömlő folyadékok elvezetése egy nagy teljesítményű folyadékelvezető rendszer segítségével történik. Nagyméretű szűrőfelülete kiemelkedő szagcsökkentő képességgel bír és bár a szűrője nem regenerálható, nagyon hosszú, 360 óra főzési élettartamra szavatolt.