Egy valódi konyha, amit napi szinten használnak, rend tekintetében sokszor messze áll a magazinok patika tökéletes álomkonyháitól…  Vajon miért? Hiszen amikor megterveztettük, minden tökéletesnek tűnt – de aztán jöttek a szürke hétköznapok és a rend, ami  valahol „Lepsénynél még meg volt” szép lassan elkezdett szertefoszlani…

Kiderült, valahogy még sincs mindennek meg a helye, és a konyhapultot módszeresen elkezdték birtokba venni a kisebb-nagyobb konyhagépek, kenyértartók, csészék, üvegek, hol ezt, hol azt kell keresni, odébb tolni, hogy elférjünk, vagy használni tudjuk azt, amit épp szeretnénk.

Akik ismernek tudják, nálam a konyhapulton – ami egyébként nem kicsi a maga több, mint 7 folyóméterével – a mosogatómedencén és a főzőlapon kívül csak egy gyümölcs tálca van, illetve friss fűszernövények sorakoznak kedvenc betonkaspóimban egy finom olíva olaj társaságában.


És ennyi pont elég, minden mást ügyesen, de kézhez állóan eltüntettem.

Egyébként pedig a konyha, ahol nincs minden látható négyzetcenti telepakolva, még nem steril csak átgondolt és rendezett.

Tarthatunk bármekkora tisztaságot a konyhában, a zsúfoltság minden esetben rendetlenség érzetet fog kelteni!

Sokan amit lehet, de leginkább mindent! a konyhapulton tárolnak, hiszen azt gondolják, mindenre napi szinten van szükség. Pedig nem… Biztos, hogy mindennap eszünk pirítóst, iszunk teát, vagy turmixot?

Jó, esélyes, hogy kávét igen, de egy kávéfőző a munkapulton, azért  még nem az ördögtől való – főleg akkor, ha egy különleges,  design darabokról van szó amit már csak a kedvünk miatt is tényleg szeretnénk folyton szem előtt tartani.

A felvetett problémát azonban nem egyszer letudják egy kézlegyintéssel: mindez szép, de nincs mindenkinél spejz. Ezt a hiányosságot azonban ezer oldalról meg lehet vétózni:

Szekrényből vagy fiókból kihúzható, vagy forgó polcok, kosarak, pultra lefutó zsalus, vagy tolóajtós szekrények, kiemelhető, elforgatható, síkba tolható ajtók, szekrénybe rejtett liftes polcok – ahonnan, és amik mögül minden egyetlen mozdulattal elővehető, és ahová/amik mögé, minden egyetlen mozdulattal visszatehető…

A különféle professzionális vasalatokkal, a bútorátalakító rendszerekkel és egy hozzáértő tervezővel mindez kreatívan megvalósítható, igazodva az egyedi igényekhez, a rendelkezésre álló helyhez, és konyhabútor stílusához.