Konyhai hátfalak

A konyhai hátfalak az esztétikán túl, fontos funkcionális szerepet is betöltenek a konyhában.

Amikor belépünk a konyhába, a szemünk a bútorral együtt, azonnal „befogja” a munkapult feletti hátfalat is. Ahhoz, hogy a látvány mindig makulátlan legyen, érdemes alaposan átgondolni, milyen konyhai hátfalat válasszunk a munkapult fölé.

Mivel ez a rész a főzés / előkészítés során könnyen koszolódik. A legnagyobb macera a pára és a por keveréke, ami már alapjaiban is sok, de ez csak tovább romlik a napi szintű használat során.

Ezért nem mindegy milyen hátfalat választunk a munkapult mögé, ami napi szinten is egyszerűen és könnyedén tisztán tartható.

Kisebb méretű csempék

Általában elmondható, minél kisebb csempét választunk konyhai hátfalnak, annál több figyelmet kell a takarításnak szenteljünk. Azonban, ha a sűrű fugaközök burkolására a lehető legjobb minőségű, rugalmas, por, szenny és zsírtaszító, penészedésgátló fugát választjuk, nagyban megkönnyítjük helyzetünket..

Vannak konyhastílusok (és persze egyéni igények) amik ezek a kisméretű falicsempéket, illetve mozaikokat kívánják.

A különféle mediterrán, az angol vidéki, a romantikus shabby chic konyhák elképzelhetetlenek ezek nélkül a kisméretű burkolatok nélkül, melyek sokszor aa munkapultok burkolataiként is megjelennek. De idetartoznak például  az ipari loftok jellegzetes, kis léptékű metrocsempéi is

Jasba

Casa Dolce Casa

 

ABK

Mirage

Nagyméretű csempék

A modern konyhák mai napig nagy népszerűségnek örvendő hátfalai. Nagy léptékük miatt egyszerű rendben tartani, amit ráadásul felületkezelésük még inkább meg megkönnyít. A 60 cm-es változatok magasságukban teljes egészében kitöltik a két konyhaszekrény közti szabvány 60 centis távolságot, így látványuk még elegánsabb lesz.

Designjuk leginkább a mostani trendek neutrális világát, a különféle cement, beton és műgyanta hatást követi, fényes és matt felületekkel egyaránt.

Panaria

Fiandre

Mirage

Különleges üveglapok

Az üveg, tulajdonságai révén az egyik legideálisabb hátfal anyag a konyhában. Sima felülete higiénikus, tisztán tartása gyerekjáték, méreteiben könnyen alkalmazkodik a legváltozatosabb igényekhez is.

A Sicis laminált üvegdesignja az enteriőr bármely részében igazi „woow” hatás, és ez alól a konyha sem kivétel.

A gyönyörű laminált üveglapok 120×280 cm méretig kaphatók, alapvetően 6 mm vastagságban, de léteznek ettől vékonyabb illetve vastagabb 4, 10, 16mm-es verziói is.

Az üveg  jellegéből adódóan kiemelkedő sokoldalúsággal alkalmazható minden formatervezési stílushoz, köztük a konyhai  hátfalakhoz, munkapultokhoz, de akár komplett konyhaszigetek kialakításához is.

A Sicis Vetrite és változatai közt egybefüggő- és csempéket, mozaikokat idéző változatok is léteznek.

Sicis

Sicis

Sicis

Változatos technikai kövek

Az innovatív technikai kövek óriási jelentőséggel bírnak a konyhai munkapultok és hátfalak piacán. Olyan technológiai és ipari ugrást jelentenek, melyből forradalmi anyagok és élenjáró termékek születtek.

A spanyol Cosentino – Silestone és Dekton burkolatai olyan kimagasló fizikai és higiéniai tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek igazán kívánatossá teszik konyhai alkalmazásukat:

  • antibakteriális felület
  • karc állóság
  • kimagasló anyagsűrűség
  • ütésállóság
  • precíz megmunkálhatóság
  • különböző vastagság
  • széles méret és textúra választék

A Codentino burkolatai korlátlan lehetőséget nyújtanak a vágások és illesztések nélküli, egyetlen darabból készül felületek tervezéséhez és gyártásához, így a konyhai hátfalak akár egyetlen lapból, illesztés mentesen kialakíthatók.

Dekton

Dekton

Silestone

Dekton