Kristálytiszta hide / melegvíz adagolók a konyhában

Több gyártó kínálatában is megtalálhatók azok az innovatív hideg/meleg víz adagolók, melyekkel a legmodernebb konyhai csaptelepek még többet képesek nyújtani a konyhákban. A német DORNBRACHT és a GROHE vízadagolói valódi kényelmet nyújtanak a konyhában, hiszen mindössze néhány másodperc alatt szűrik meg a hideg-, vagy adnak 93 fokos forró vizet.

Így sem a tiszta ivóvíz, sem egy forró tea, vagy kávé nem jelent gondot többé, hangsúlyozva és támogatva azt a tényt, hogy a különböző konyhai funkciók különböző vízvételi módokat és megoldásokat igényelnek a konyhában.

Dornbracht

A DORNBRACHT  Tara Classic, Meta.02 és  Elio termékcsaládjaihoz kifejlesztett vízadagoló kezelése rendkívül egyszerű. A  kezelő kart hátra nyomva szűrt hideg csapvizet, előre tolva pedig szűrt forró vizet kapunk.

A Tara Classic vízadagolót a csaptelephez igazodó hengeres kezelőkar és magas,  karcsú kifolyó jellemzi, az Elio megjelenése hangsúlyozza a vízadagoló kerek, harmonikus formáját,  míg a Meta.02  visszafogott formával, karcsú kezelő karral és hengeres szerelvény testtel rendelkezik.

A csaptelepek felülete fényes króm, illetve matt platina, ami a Tara esetében mind ezek a kedvelt rózsa arany változattal is kiegészülnek, gondolván a loft, vagy mediterrán stílus kedvelőire.

Dornbracht – Elio

A teavíz elkészítése másodpercek kérdése – csak előre kell előre húzni a kart és a forró víz rendelkezésünkre áll, míg ellenkező irányba tolva hideg víz fog folyni

Dornbracht – Tara

Nem csak könnyű a meleg italok elkészítése, de szűrt ivóvizet is kapunk bármely időpontban – így tökéletes kiegészítője a konyhai vizes egységnek.

Dornbracht – Meta0.2

Karcsú kezelőjével és hengeres formájával a csaptelep melletti vízadagoló ideális kiegészítője az innovatív konyhai szerelvényeknek.

Ezekkel a funkcionális zónákkal (Water Zones) a Dornbracht a konyha környezet úgy alkotta meg, hogy az eltérő vízigényű konyhai funkciók fizikailag is elkülöníthetők legyenek, és a professzionális konyhákban már alkalmazott megosztás, az otthoni konyhákban is megvalósíthatóvá váljon.

A kimondottan funkcióra konfigurált Water Set szerelvény egységek, valamint a Water Unit mosogató egységek ezekhez a funkcionális zónák igényeihez igazodnak, úgy, mint előkészítő zóna, tisztító zóna, ivó zóna vagy univerzális zóna.

GROHE két csaptelepe, a RED és a BLUE azonnal 100 fokos, forrásban lévő, vagy hideg szűrt, igény szerint szénsavas –  vízzel lát el minket.

A GROHE RED segítségével ma már közvetlenül a csaptelepből folyik a forralt víz, amit most már közvetlen engedhetünk a főzni kívánt tésztára, vagy paradicsomra, hogy azonnal megszabadulhassunk a héjától.

Az innovatív GROHE Red® vízrendszer (az adott bojlertől függően 3-8 liter forralt vizet tart folyamatosan készenlétben. Szükség esetén, azonnal 100 °C-os vizet engedhetünk közvetlenül a csapból, minden várakozás nélkül – egyszerűen, gazdaságosan, és felelős energiafelhasználással.

Új funkcióival, funkcionalitásával és az általa nyújtott kényelemmel a GROHE Red® sokkal többet nyújt a szokásos csaptelepekhez képest a konyhában.

A nagyobb Duo  és a kisebb Mono  modell a szokásos konyhai csaptelepet váltja ki, segítségével forrásban lévő vizet is engedhetünk a szokásos kevert víz mellett.

A csaptelep  ChildLock gyerekzárral is el van látva. Ez nem szünteti meg a 100 °C-os vízzel való forrázás veszélyét, de a gyakorlatban  lehetetlenné teszi azt: a forrásban lévő víz megengedéséhez a működtető kart először ki kell húzni, majd balra kell fordítani.

A hagyományos vízforraló megoldásokkal szemben a Grohe innováció pontosan csak a szükséges mennyiségű vizet melegíti fel – ezáltal vizet, energiát és költséget is megtakarít.

Grohe – Red

 

Grohe – Red

 

Grohe – Red

 

A GROHE Blue Pure azok számmára tökéletes megoldás akik a szénsavmentes, tiszta, víz  természetes ízét szeretik. A GROHE Blue szűrőtechnológia minden ízhatást rontó idegen / káros anyagot kiszűr az egyszerű csapvízből, így a víz „íze” a tiszta forrásvizeket idézi.

A GROHE StarLight csaptelep külön belső vezetékkel rendelkezik a szűrt, és egy másikkal a szűretlen víz számára. A szűrőpatron akár 3000 liter vizet is megtisztít, amely mentes a nehézfémek, a vízkő és a klór kellemetlen utóízétől és egészségkárosító hatásaitól.

A GROHE Blue® egy design  csaptelepet nagy teljesítményű szűrővel, hűtőszerkezettel és szénsav adagolóval kombinálva, aminek egyszerű használata semmiben nem különbözik a hagyományos konyhai csaptelepek használatától.

A jobboldalai csaptelepkar a hideg és meleg vizet szabályozhatja, míg a bal oldalon egy LED kijelzővel ellátott forgatógomb található, mellyel a szénsav erősségét szabályozzuk, attól függően, hogy mennyire enyhe vagy épp erősen „bubis” vizet szeretnénk…

Grohe – Blue

 

Grohe – Blue

Grohe – Blue