Metál trend a konyhában

Csakúgy mint a fürdőszobák esetében, a konyhatrendekben is megfigyelhető az évek óta tartó matt fekete trend ha a konyhai mosogatókra, csaptelepekre és kiegészítőkre gondolunk. A fekete kiegészítők egyeduralma azonban lassacskán megtörni látszik, hiszen egyre többen csempésznek be a konyhák berendezésébe különböző fémeket, úgymint bronz, réz vagy akár arany. A különböző metál elemekkel egyszerre teremthetünk elegáns, modern és időtlen összképet. Ezek a metál felületek látványossá és különlegessé varázsolják a konyhát és egy olyan kifinomult megjelenést biztosítanak, mely a tulajdonos kitűnő ízléséről árulkodik.
De milyen elemek közül válogathatunk, ha rabul ejtett minket például egy bronz részletekkel felruházott álomkonyha képe?

Metál trend - csaptelepek, mosgatómedencék

Legyen szó modern, vagy hagyományos formákról, a csaptelep gyártók bámulatos metál színekben gyártják megbízható, professzionális csaptelepeiket. Széles színpalettából válogathatunk például a Gessi csaptelepszériáiban, legyen szó egyszerű dizájnról, vagy kihúzható fejes konyhai csaptelepről.

Konyhatervezéseink során gyakran merül fel vevői igényként fém mosogató medence, ami színben passzol a kiválasztott bronz, réz, vagy arany csaptelephez. A Falmec Water koncepcióján belül gyönyörű csaptelepei mellett legújabb mosogatótálcái is elérhetőek a lenyűgöző metál színekben, melyet a már jól ismert PVD technológiával állítanak elő. A PVD (Physical Vapor Deposition) kezelés az acélt egy végtelenül kicsi fémrészecskék réteggel ruházza fel, amelyek lerakódnak a felületre, és annak szerves részévé válnak, különböző feltűnő színeket hozva létre. Más kémiai bevonatokhoz képest ez a különleges eljárás nagyobb ragyogást, ellenállást és tartósságot biztosít.

Konyhagépek metál színekben

Ha el akarjuk kerülni a króm és az egyéb metál, fémes színek keveredését konyhánkban, akkor konyhagépeinket érdemes fehér, vagy fekete színben betervezni a tökéletes megjelenés érdekében. Néhány gyártó azonban engedve az egyre nagyobb teret hódító metál trendnek réz vagy arany részletekkel is kiegészíti konyhagépeinek tökéletes minimalista dizájnját.

Bútorfogantyúk

A modern klasszikus konyhabútor trendeknek köszönhetően a konyhák egyre részletgazdagabbak, és egyre gyakrabban lépünk túl a modern minimál megjelenéseken. A push-open, és fogantyú nélküli ajtónyitások mellett egyre népszerűbbek a különböző metál, design fogantyúk. A Viefe fogantyúi tökéletes, minimalista, de mégis meghatározó és különleges megoldásokat nyújtanak azoknak, akik nem fogantyúmentesen képzelik el konyhabútorukat.