A Falmec  egyedülálló innovációja,  az E.ion® System a bipolárisan vezérelt ionizálás révén lehetővé teszi olyan levegőrészecskék, mint az ionok újrateremtését a konyhában.

A rendszer lényege, hogy természetes úton kiküszöböli a kellemetlen szagokat, és helyre  állítja a levegő optimális ionegyensúlyát, így biztosítva a konyha friss, ideális, mindig tiszta levegőjét.

E.ion® System = tökéletes levegő 

A Falmec E.ion® System páraelszívók akár 95% -al csökkentik a főzés során keletkező kellemetlen szagokat.

A bipoláris szabályozott ionizációnak köszönhetően, a légkörben található ionokhoz hasonló ionokat bocsátanak ki a konyhába, ezzel hatékonyan semlegesítik a szagokat, az irritáló és szennyező anyagokat, illetve az ott keringő baktériumokat, vírusokat, atkákat, polleneket, a port, vagy az esetleges „ott felejtettük-elégettük  balesetekkor” keletkező káros füstöket.

Az ionok pozitívan hatnak a közérzetre ami javítja a hangulatot és a koncentrációt is.

A légkörben jelenlévő ionokat olyan természeti jelenségek hozzák létre, mint pl. A villámlás, a vízesések és a tengeri hullámok.

Az e.Ion® system technológia, egy bipoláris elektromos teret létrehozva hat a levegő áramlására, hogy ugyanezt az eredményt elérje.

A bipoláris szabályozott ionizáció az ózon diffúziója nélkül alkalmas a levegő tisztítására és fertőtlenítésére – ami napjainkban különösen fontos szempont.

A kellemetlen szagok 70% -ról 95% -ra csökkennek, míg hatékonyságát még tovább növeli a carbon.Zeo kombinált szűrő, amint azt, az uni 13725: 2004 szabvány szerint az udini és milánóI egyetemen elvégzett tesztek is mutatják.

Energia takarékosság és szabadság

Az E.ion® System páraelszívókhoz nincs szükség külső csövekre a gőzök és szagok elvezetéséhez, ezért bárhol telepíthetők, ami egyrészt tökéletes esztétikai és vizuális élménnyel jár, másrészt maximális rugalmasságot és egyediséget biztosít a tervezés során.

Mivel nincsenek kivezető csövek, sem a téli fűtésből származó hőből, sem a nyári légkondicionálás hűvös levegőjéből nem kerül semmi ki a szabadba, így elkerülhető az energiapazarlást és mindig fenntartható az optimális hőmérséklet az enteriőrben.

Érzékelő a levegő minőségének kontrollálására

Az E.ion® System páraelszívóiban elhelyezett levél alakú szenzor érzékeli az illékony szerves vegyületek, a különböző gázok, a cigarettafüst és a levegőben található összes szennyező anyag jelenlétét. Ennek köszönhetően tökéletesen leköveti beltéri levegő minőségét, amit a levél alakú szenzor színváltozásával jelez – sárgáról zöldre vált, miközben a környezeti feltételeket folyamatosan javítja.

Automatikus üzemmód

Az automatikus üzemmódnak köszönhetően, amikor az érzékelő a helyiség levegőminőségének romlását észleli, a készüléket automatikusan bekapcsolja, ezzel indítva a párátlanítást, szagtalanítást, illetve a fertőtlenítést és a levegőtisztítást.

Szén és zeolit – a természetes szűrők

A Falmec egyedülálló és kizárólagosan alkalmazott Carbon.Zeo kombinált szűrője a természetes zeolit és az aktív szén kombinációját alkalmazza a leghatékonyabb szagszűréshez.

Hosszú élettartam, könnyű karbantartás

A Carbon.Zeo kombinált szűrő nagyon hosszú élettartammal rendelkezik: ami a páraelszívó napi normál szintű használata mellett körülbelül 3 évet jelent, utána igényel csak cserét. Ezen felül 18 havonta regenerálható is úgy, hogy két órára 200 ° C hőmérsékletű sütőbe helyezzük.

A FALMEC  E.ion® System páraelszívói designban is a legmagasabb színvonalat képviselik. Térben függő szigetelszívók, fali-, kihúzható-, és döntött változatok, színben, formában és méretben a lehető legszélesebb kínálatban találhatók az olasz gyár kínálatában.