Milyen mosogatót válassz?

A mosogató designban, csak úgy mint a fürdőszoba mosdóknál, az ismert alapanyagok mellett számos új, innovatív anyag is bővíti a kínálatot. A döntés pedig nem igazán könnyű az elegáns porcelán kerámia, a kedvelt rozsdamentes acél, vagy az innovatív SilicaTec anyagok közt.

Kerámia mosogatók

A kerámia alaptulajdonságaiból kifolyólag ezeknek  a mosogatóknak a felülete tökéletesen egyenletes, sima, és porózus mentes, ami számos kedvező tulajdonságának a záloga.

  • nem karcolódnak, nem foltosodnak
  • ellenállnak a lúgos és savas vegyszereknek, tisztítószereknek 
  • felületük higiénikus, könnyen tisztán tartható
  • a színes változatok megtartják eredeti színűket, nem kopnak, nem halványulnak

A kiemelkedő minőségű gyártók a mosogatómedencék felületét ma már olyan speciális víztaszító bevonattal látják el, ami megakadályozza a vízcseppek megtapadását a mosogató felületén, ezáltal az nem foltosodik, vízkövesedik, hosszan megtartja eredeti látványát.

Rozsdamentes mosogatók

A tiszta vonalvezetésű acélmosogatók a legnagyobb szabadságot biztosítják a konyhai előkészítés, a főzés és mosogatás helyszínének kialakításában. Ezek a mosogatók változatos méretekben, akár egyedi megoldásokkal kiegészülve készülnek a legkiemelkedőbb minőségű rozsdamentes acél alapanyagokból. Design orientált megjelenésük és elegáns beépítési módjaik azonnal felkeltik a letisztult minimalista stílus kedvelőinek figyelmét.

Felületük lehet szálcsiszolt matt, vagy fényes, melyek más-és más hangulatot közvetítenek.

A minőségi alapanyag ma már kizárja a foltosodást, vízkövesedést, ezért ezeket a mosogatómedencéket használat után elég egy egyszerű puha kendővel szárazra törölni, és máris makulátlanul rendben van a kinézetük.

Silicatec mosogatók

A természetes kvarchomok alapanyagú gránitmosogatók, természetességükkel, letisztult eleganciát visznek a konyhába. Kiváló minőségű, sima, kemény és porózus-mentes felületük rendkívül ellenálló hővel, karcolásokkal és egyéb mechanikai szennyeződésekkel szemben, miközben egyszerűen és könnyen tisztán tarthatók.

A hansgrohe silicatec mosogatóI a kortárs konyhák gyöngyszemei matt grafit-fekete, kő-, és betonszürke színeikkel, és modern vonalvezetésükkel.

Zárt felületükön esélyük sincs a baktériumoknak megtapadni, a szagoknak beszívódni, illetve az ételeknek azt elszínezni.

A konyhadesignhoz igazítva választhatók ráültetett és aláépített-, egy és kétmedencés-, csepegtetőtálcás, illetve gyümölcsmosóval kombinált változatokban.