Minimál design konyhák

A modern, minimál konyha napjaink egyiklegkedveltebb konyhastílusa. Letisztult, funkcionalitás, geometrikus formák és jellegzetes anyaghasználat jellemzi. Kialakításuk mentes minden sallagtól, felesleges díszítéstől. A teret a lehető leghatékonyabban használja ki, míg látványa elegáns, nagyvonalú, és stílusos.

Anyaghasználat tekintetében a beton, a valódi fa, a technikai kövek, a matt fém felületek és az üveg a leggyakoribbak.

A beton, illetve a betonhatás a minimál design egyik legsokoldalúbb texturája, ami a konyhában is lehetőség nyújt az egyedi megoldások kialakítására. Időtálló, természetes és ezt a természetességet sugallja a konyhában is.

Bár leggyakrabban a natúr, minimal designnak megfelelő szürke árnyalatai hódítanak, ma már egyre többször találkozni a színes beton alkalmazásával is.

A professzionális technikai kövek munkapultként és bútorfrontként is számos lehetőséget kínálnak, a stílushoz igazodva elsősorban monokróm, neutrális színekben.

Az, hogy fényes, vagy matt felületet választunk egyéni ízlés kérdése, a minimal stílus mindkettőt egyformán preferálja.

A konyhák nappaliba térbe való integrálása szintén a minimalista stílus egyik jellemzője. Ráadásul az egy légtér velejárója az a modern stílus, aminek vertikális vonalvezetésű,  sajátságos megjelenésű lebegő szekrényei, egy ideje már kokettáltak a hasonló szellemben formálódó minimál konyha bútorokkal.

Így csak egy kis lökés hiányzott ahhoz, hogy a konyhabútor gyártók olyan új elemekkel bővítsék kínálatukat, amik a nappalikban is teljes értékű tárolóbútorokként állják meg helyüket.

A modern konyhagépek küllemük mellett okos funkcióikkal, a jövő konyháit idézik. Páraelszívók, főzőlapok, sütők, melyek egymással kommunikálnak, önnálóan, mérnek, és szabályoznak a tökéletes végeredményért.

Világítás tekintetében a minimál konyha designban egyértelműen a hidegfények a főszereplők.

A polcokon, szekrényeken rejtve végigfutó led csíkok mellett megjelennek a kihúzott fiókokban, és szekrényekben is.

Emellett a jellemző a tűledes és pontmegvilágítás is, kölönösen a szigetek és étkező pultok felett.

Modern konyhát bármekkora alapterületen kialakíthatunk, de a minimalista designhoz határozottan nagyobb, átlátható tér kell.  Ahol a színek, formák és felületek maradéktalanul érvényesülhetnek.