Egy minőségi mosogatógép esetében a makulátlanul tiszta edények mellett, a gyártók azonos súlyt helyeznek a környezettudatos gyártásra és energiatakarékos megoldásokra. A mosogatógépek esetében az egyik legtöbb energiát igénylő fázis, az utolsó folyamat, az edények szárítása.

Napjaink magas minőséget képviselő háztartási készülékei szigorú környezetvédelmi előírásoknak felelnek meg és olyan gyárakban készülnek melyekhez újrahasznosítható alapanyagokat használnak, újrahasznosítják a hőt és az energiát, illetve redukálják a károsanyag kibocsátást.

Ezek a mosogatógépek jelentős mennyiségű energiát és vizet takarítanak meg működésük során, kímélve így a környezetet – és a pénztárcát.

Az innovatív, zeolit ásvánnyal történő energiatakarékos szárítást az egyik legértékesebb tulajdonság mai világunkban. Amivel akár 20% megtakarítás is elérhető.

Így a mosogatógépnek nem kell elektromos áramot felvennie a szárítási ciklushoz, és a kiváló szárítási eredmény mellett kíméli pénztárcánkat is.

A környezetbarát technológia lényege, hogy a zárt térben, forró vízzel történű mosogatás közben keletkező nagy mennyiségű párát újrahasznosítja, mégpedig a zeolit segítségével.

De miért pont a zeolit, és hogyan segít a szárításban, az energia megtakarításban?

Ennek a földtörténeti üledékes kőzetnek a sajátságos tulajdonsága, hogy térfogata hő hatására megnő, míg ezzel párhuzamosan nedvességtartalma csökken, és könnyű, porózus anyaggá válik.

A mosogatógép aljában elhelyezett zeolit granulátum a mosogatás fázisában a vízzel együtt felforrósodik. A szárítási szakaszban ezt a hőt bocsátja ki, miközben a mosogatás utáni párát ezzel párhuzamosan magába szívja.

A beszívott nedvesség a következő mosogatásig a granulátumokban tárolódik majd amikor elindítunk egy programot a melegítés hatására kiengedi magából a vizet.  Ezzel az egyszerű „ciklikus, adok-kapok” folyamattal minden egyes mosogatáskor mintegy 20-25%-kal csökkenti az energiafelhasználást és a mosogatási időt.