CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

CSOKOLÁDÉTORTA

Hozzávalók a tortához:

  • 200 gr cukor
  • 200 gr sótlan vaj
  • 4 nagy tojás
  • 50 gr kakaópor
  • 150 gr sütőporral kevert liszt
  • 1 teáskanál sütőport
  • 50 gr olvasztott étcsokoládé

Hozzávalók a csokoládébevonathoz:

  • 400 ml habtejszín
  • 150 gr durvára aprított tejcsokoládé
  • 150 gr nagy méretűre vágott étcsokoládé
  • 30 gr durvára aprított sótlan vaj
  • Csokoládépelyhek  díszítéshez

 

Elkészítés:

A csokoládén kívül egy tálban keverjük össze a torta összes hozzávalóját, ezt követően 2 perci verjük elektromos habverővel, vagy botmixerrel addig, amíg könnyed és habos nem lesz. Közben melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

Adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük össze a masszával. 2 egyenlő részre osszuk szép a tésztát 2 darab  előre kivajazott tortaformába. Süssük 30-35 percig, addig, amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán nem jön ki. Tegyük félre őket, hogy teljesen kihűljenek.

 

A csokibevonat elkészítéséhez melegítsük fel a tejszínt egy lábasban, és mielőtt éppen forrni kezdene, vegyük le a tűzről. Mindkét csokoládét tegyük egy tálba, majd öntsük hozzá a forró tejszínt. Hagyjuk pihenni néhány másodpercig, majd keverjük össze, hogy a csokoládé teljesen megolvadjon. Ekkor adjuk hozzá a vajat, és keverjük addig, amíg a vaj meg nem olvad.

Fedjük le a csokoládébevonatot, majd hagyjuk pihentetni a hűtőben 10-15 percig.

 

Helyezzük az egyik tortát egy süteményes tányérra, kenjük rá a csokikrém felét, majd helyezzük rá a torta másik felét. Vonjuk be a tortát teljesen a csokoládébevonattal.

 

Díszítésképpen meghinthetjük csokoládépehellyel, cukordísszel, vagy helyezhetünk rá friss gyümölcsszeleteket is (pl. eper).

 

Jó étvágyat!

 

A recept forrása: Neff recepttár

Category: