CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

FEHÉRCSOKIS GRÁNÁTALMÁS JOGHURTMOUSSE

HOZZÁVALÓK A JOGHURT MOUSSE-HOZ: 

  • 240 g tej
  • 300 g fehércsokoládé
  • 40 g citromlé
  • 8 g zselatin lap
  • 240 g görögjoghurt
  • 220 g tejszín
  • 100 g málna
  • 30 g kristálycukor
  • 1 db gránátalma

 

HOZZÁVALÓK A KARAMELL TUILLE-HEZ:

  • 80 g cukor
  • 1 g pektin
  • 30 g glukóz
  • 30 g tejszín
  • 70 g vaj
  • csipet só

 

JOGHURT MOUSSE ÉS GRÁNÁTALMA SZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE:

 

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a fehércsokoládét, a zselatinlapot, a joghurtot, a tejszínt és a citromlevet. Szilikonformába töltjük és fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen kiszedni a formából – ezt tálalás előtt 20 perccel érdemes megtenni. A gránátalmát cukorral megfőzzük, majd átpasszírozzuk, így kapva egy ínycsiklandozó gránátalma szószt. Tálalásig hűtőben tartjuk.

 

KARAMELL TUILLE ELKÉSZÍTÉSE:

 

Az alapanyagokat összegyúrjuk, tepsire kenjük és 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Ezután kihűtjük, majd tálaláskor darabokra törve a joghurt mousse-ba szúrjuk.

 

Ha igazán különleges fogásokat kóstolnál, látogasd meg a Pasztell Éttermet, ahol Nicola Portinari és Erdei János olyan különleges konyhát valósít meg, melyben a magyar ízvilággal lép fúzióra az olasz konyha. Szuper izgalmas!

 

Category: