CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

HALLOWEENI BOSZORKÁNY MORZSA

Készülj velünk és a Neff-el a Halloween-ra, és próbáld ki ezt a szuper gyors és egyszerű halloweeni boszorkány morzsa desszert receptet!

Hozzávalók (6 adagra):

A cseresznyés alaphoz:

  • 700 g fagyasztott, kimagozott cseresznye
  • 100 g porcukor
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál cseresznyepálinka (opcionális)
  • 1 tk vanília kivonat

A morzsához:

  • 120 g sima liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 110 g porcukor
  • 120 g hideg vaj, kis kockákra vágva
  • 50 g étcsokoládé durvára vágva

 

Elkészítés:

Cseresznyés alap:

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a cseresznyét, a cukrot, a kukoricalisztet, a cseresznyepálinkát és a vanília kivonatot.

Kanalazzuk a keveréket 6 sütőálló kis tálkába.

 

A morzsa: 

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a porcukrot, majd adjuk hozzá a kockára vágott vajat.

Ujjainkkal keverjük össze, és addig dörzsöljük, amíg a keverék zsemlemorzsára nem kezd hasonlítani.  Keverjük hozzá az apróra vágott étcsokoládét, majd helyezzük a sütőformákba előkészített cseresznyékre.

 

Az összeállított desszertet helyezzük a sütőbe, és 25-30 percig süssük egészen addig, amíg a szélein bugyborékolni nem kezd.

 

Jó étvágyat!

A recept forrása: Neff recepttár

Category: