CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

KACSAMÁJ ALMÁVAL ÉS TOKAJI ASZÚVAL

Made in Hungary

HOZZÁVALÓK A KACSAMÁJHOZ:

  • 1 kg kacsamáj
  • 10 g maldon só
  • 10 g bors
  • 1,5 dl furmint

HOZZÁVALÓK AZ ALMAGÉLHEZ:

  • 2 kg granny smith alma
  • 3g agar agar
  • 0,5 db rúd vanília
  • 1/2 citrom leve

 

KACSAMÁJ ELKÉSZÍTÉSE:

 

A kacsamájat kierezzük, sóval, borssal megszórjuk, majd egy órát pihentetjük. Ezután meglocsoljuk a borral és előmelegített sütőbe (130 °C) porcelán tálban vízfürdőbe tesszük, majd 30-40 percig sütjük. Majd kivesszük a sütőből, és formában préseljük.

 

ALMAGÉL ELKÉSZÍTÉSE:

 

Az almát ledaráljuk, levél leszűrjük. A felét bekötjük agar agarral, majd kézi botmixerrel összeturmixoljuk. A másik felét vaníliával és citromlével ízesítjük, ebben marinálunk alma szeleteket, amiket tálaláskor szintén a máj mellé teszünk.

 

Ha igazán különleges fogásokat kóstolnál, látogasd meg a Pasztell Éttermet, ahol Nicola Portinari és Erdei János olyan különleges konyhát valósít meg, melyben a magyar ízvilággal lép fúzióra az olasz konyha. Szuper izgalmas!

 

Category: