CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

KAGYLÓS SPAGETTI

Hozzávalók (4 adag):

  • 500 g spagetti
  • 1,5 kg kagyló saját héjában (vagy 350 g héj nélküli fagyasztott kagyló)
  • ½-1 fej édeskömény, apróra szeletelve
  • 1 db aprított közepes vöröshagyma
  • 1 db szeletelt zöld hegyespaprika
  • ¼ friss chili paprika nagyon apróra szeletelve, vagy ½ teáskanál chilipehely
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva, vagy összezúzva
  • 3-4 csillagánizs
  • 300 g darabolt paradicsom
  • 10-15 db különböző színű cseresznyeparadicsom félbe vágva
  • 3 teáskanál petrezselyem apróra vágva
  • 50 ml ouzo
  • 40 ml szűz olívaolaj
  • bors

 

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a kagylóhéjat és távolítsuk el a “szakállakat”. Tegyük a kagylókat egy nagy edénybe, 1 cm forrásban lévő vízbe.3-4 percig főzzük, míg a kagylók ki nem nyílnak. Vegyük ki a kagylókat, és tegyük félre egy tálban.

A vizet szűrjük le egy tálba, hogy távozzon belőle a homok, majd a vizet töltsük abba az edénybe, amiben majd a tésztát főzzük, úgy hogy kb. 150 ml-t tartsunk vissza, amit majd később a szószhoz adunk.

 

Egy nagy serpenyőben olívaolajon kezdjük el dinsztelni a paprikát, a fokhagymát, az édesköményt és a hagymát. Adjuk hozzá a csillagánizst, és a chilit, majd keverjük össze.

Kb. öt perc után, amikor a zöldségek kezdenek megpuhulni, adjuk hozzá a 150 ml-t a kagylóból, aztán a cseresznye és az aprított paradicsomot. Adjuk hozzá a sót, borsot és keverjük össze, majd hagyjuk forrni a szószt.

 

A tészta megfőzéséhez töltsünk abba az edénybe elegendő vizet, amiben már benne van a kagyló vize. Felforraljuk, majd várunk addig amíg a szósz már majdnem elkészült, és akkor rakjuk bele a tésztát és a sót.

 

Vegyük ki a kagylók többségét a héjukból úgy, hogy 10-15 darabot hagyjunk a héjukban a díszítéshez. Adjuk hozzá a kagylókat a szószhoz, és öntsük bele az ouzo-t is. Keverjük össze a tésztát a szósszal, és szórjuk meg petrezselyemmel.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

A recept forrása: Neff recepttár

Category: