CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

MARHAPÖRKÖLT

HOZZÁVALÓK (10 adag):

  • 3 kg marhalábszár
  • 2 kg marhaoldalas
  • 2 kg hagyma
  • 2 dkg fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db tv paprika
  • 10 dkg fűszerpaprika
  • 1-2 db burgonya
  • babérlevél
  • só, fűszerkömény
  • 1 db kápia paprika
  • 20 dkg sertészsír
  • 5 dkg petrezselyem
  • 3 dkg snidling
  • 1 db sóban érlelt citrom

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

Egy lábasban a hagymát kevés sertészsíron karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát. Közben a marhalábszárat nagyobb darabokra vágjuk és serpenyőben erős lángon lepirítjuk. Amikor a lábasban az alapanyagok karamellizálódnak, megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a lepirított marhalábszárat. Felöntjük vízzel, majd sóval, babérlevéllel és fűszerköménnyel ízesítjük.

Mindeközben a marhaoldalast lassan, 130 °C-on egy tepsiben sóval, borssal, kevés vízzel, alufóliával lefedve, néha megforgatva kb. 3-4 óra alatt készre pároljuk.

Amikor a pörkölt elkészült, leszűrjük a szószt, belehelyezzük a félig megpárolt marhaoldalast , készre pároljuk, majd a kápia paprikával, petrezselyemmel, snidlinggel, sóban érlelt citrom kevés héjával frissítjük.

Tálaláskor a marhaoldalast felszeleteljük, serpenyőben megpirítjuk, majd formára vágott főtt burgonyával tálaljuk.

 

Ha igazán különleges fogásokat kóstolnál, látogasd meg a Pasztell Éttermet, ahol Nicola Portinari és Erdei János olyan különleges konyhát valósít meg, melyben a magyar ízvilággal lép fúzióra az olasz konyha. Szuper izgalmas!

 

Category: