CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

MATCHA-BERRY JÉGKRÉM

Hozzávalók (6db):

  • 200 gr bogyós gyümölcs (bármilyen lehet)
  • 150 gr mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 4 gr matcha por
  • 1 csipet só

 

Elkészítés:

Mossuk meg a bogyós gyümölcsökett, majd egy papírtörlőn szárítsuk meg őket. Nyomkodjuk villával össze őket egy tányérban, és hintsük meg egy evőkanál porcukorral.

 

Egy edényben keverjük össze a mascarpone-t, a maradék porcukrot, a matcha port és egy csipet sót.

 

Vegyük elő a jégkrémformánkat, és felváltva alakítsuk ki a mascarpone-s és a gyümölcspépes rétegeket a formákban, majd helyezzünk egy fapálcikát középre.

 

Fagyasszuk le a jégkrémet minimum 4 órára.

 

Jó étvágyat a hűsítő finomsághoz!

 

Recept forrása: Neff recepttár

Category: