CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

NARANCSOS FAHÉJAS ZABKÁSA

Hozzávalók ( 2 adagra):

  • 180 g zabpehely
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 2 db vérnarancs
  • 2 db narancs
  • 400 ml zsíros tej
  • 400 ml víz
  • 100 g tejföl
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál sótlan vaj
  • 1 maracuja
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • pár szál menta (a díszítéshez)

 

Elkészítés:

Facsarjuk ki a narancsok felének levét. Hámozzuk meg a vérnarancsok felét. Vágjuk le a narancshéjat a többi narancsról, majd karikázzuk fel a gyümölcsöt.

Egy kis edényben hozzuk forrásba közepes hőfokon a zabkását, a vizet, a tejet, a fahéjat és a vérnarancs héját. Csökkentsük a hőfokot, hagyjuk 5 percig főni, a kását keverjük addig, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget. Adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük jól össze. Ha a kása túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis tejet.

 

Közepes hőfokon melegítsünk fel egy serpenyőt, tegyünk bele cukrot, karamellizáljuk. Adjuk hozzá a vajat, keverjük össze, majd amikor elkezd bugyborékolni, adjuk hozzá a narancslevet és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a narancs és vérnarancs szeleteket, és a karamellán melegítsük át őket, ez után vegyük le a tűzről.

 

A kását tálakba adagoljuk, majd a tetejére helyezzük rá a karamellás narancs és vérnarancs szeleteket. A maracuját vágjuk félbe, kaparjuk ki a húsát, majd osszuk szét a tálakba. Barnacukorral, szeletelt mandulával, mentával és egy kevés őrölt fahéjjal borítjuk a tetejét.

 

Jó évágyat!

 

Recept forrása: Neff recepttár

Category: