Rókagombás fritatta

Egyszerű, gyors, reggeli az őszi hangulat jegyében!

 

HOZZÁVALÓK:

  • 12 tojás
  • zabtej
  • za’atar fűszerkeverék
  • rókagomba
  • vaj
  • fokhagyma és újhagyma
  • petrezselyem
  • feta
  • só, bors

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Robotgépben keverjük össze a tojásokat, a fűszereket és a zabtejet, amíg habos egyveleget nem kapunk. Egy fém nyelű serpenyőben pirítsuk meg vajon a fokhagymát és az újhagymát. Eközben szeleteljük a rókagombát nagyobb szeletekre, és dobjuk ezt is a serpenyőbe.
Miután a gombák megpirulnak, adjuk hozzá a petrezselymet, valamint a korábban elkészített tojás keveréket. Szórjunk egy kis morzsolt fetát a tetejére, majd tegyük 20 percre az előmelegített sütőbe.

Amikor aranybarnára sült, vegyük ki óvatosan a sütőből, és egy fa deszkán fordítsuk a feje tetejére. Pár percet pihentetjük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

A recept forrása: Bosch gasztrohome Wossala Rozinával