Shakshuka

Hozzávalók (4 adagra)

  • 2 db közepes hagyma, apróra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 pirospaprika, vékonyra szeletelve
  • 1 zöld paprika, vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál harrisa mártás
  • 1 evőkanál köménypor
  • 1 teáskanál sor
  • ½ teáskanál chilipor
  • 1 teáskanál paprika
  • 2 db 400g-os konzerv aprított paradicsom
  • 1 teáskanál méz
  • 4 db tojás

 

Elkészítés:

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőn, adjuk hozzá a hagymát. Kb. 5 perc alatt süssük puhára alacsony vagy közepes hőfokon, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Süssük a hagymákat még 1 percig, majd adjuk hozzá a paprikákat. Fedjük le, és kb. 15 percig süssük alacsony hőfokon.

 

Adjuk hozzá a harisszát, a köményt, a sót, a chilipaprikát, a paprikát és a paradicsomot, majd keverjük jól össze. Fedjük le, és további 30 percig süssük alacsony hőfokon.

 

Adjuk hozzá a mézet, és keverjük jól el. Alakítsunk ki a paradicsomos keverékben 4 apró mélyedést egy kanál hátsó felével, majd a mélyedésekbe üssük bele a tojásokat. Fedjük le, és 5-6 percen át süssük addig, amíg a tojásfehérje meg nem sült, de a sárgája még folyós maradt.

Friss, vajas pirítóssal tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

 

Recept forrása: Neff recepttár