CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

MASZKARPONÉS, SZEDRES CSOKITORTA

Aki szereti a szeder jellegzetes kissé savanykás ízét, annak feltétlen ki kell próbálnia azt az egyszerű, de isteni – és nem mellesleg  gyönyörű tortát…

 

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ:

  • 200 gramm étcsokoládé (70%)
  • 150 g vaj
  • 1 evőkanál valódi kakaópor
  • 4 tojás
  • 180 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 160 g zabliszt (finomra őrölt zabpehely)

 

HOZZÁVLÓK A KRÉMHEZ:

  • 250 g mascarpone (szobahőmérsékleten)
  • 100 g lágy vaj
  • és cca. 5 evőkanál földiszeder/szederlekvár

 

A csokoládét és a vajat olvasszuk fel vízfürdő felett, adjuk hozzá a kakaót, a cukor és alaposan keverjük össze. Tegyük félre kihűlni. Ha langyos, adjuk hozzá egyesével a tojásokat, óvatosan kevergessük mindegyikkel össze, azután jöhet a vaníliavégül apránként a liszt. Az egészet könnyedén kevergetve dolgozzuk össze, majd süssük 175 fokon 35 percig.
Ha kisült hűtsük ki és pihentessük, de még jobb ha kora este állunk neki, és egy egész éjszakát pihen.

Ezután készítsük el a krémet, amihez a mascarponét keverjük ki a puha vajjal, majd adjunk hozzá a lekvárt, keverjük el vele, majd kis időre (cca. 1 óra) mehet a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

Végül kenjük meg vele a csoki tortát, díszítsük szederrel, és friss mentalevelekkel. A látványa gyönyörű, az íze isteni, már csak egy csésze illatos tea kívánkozik mellé – és egy jó beszélgetés…

Category:

Date: