Szezámmagos avokádókrém

Egyszerű, gyors és isteni szezámmagos avokádókrém, reggelire, vacsorára…

Hozzávalók:

  • 2 db érett, fekete avokádó
  • 1 ek szezámmag
  • 1/2 ek chiamag
  • extraszűz olívaolaj
  • pár csepp citrom
  • csipetnyi só
  • kézműves kenyér

 

Tegyük a kenyér szeleteket a kenyérpirítóba, és enyhén pirítsuk meg, majd tartsuk melegen amíg a krémet összeállítjuk.  Ehhez vágjuk ketté az avokádót, távolítsuk el a magját, majd a krémesen lágy belsejét kaparjuk ki egy kis tálkába. Hintsük meg pár csepp citrommal, hogy megtartsa szép zöld színét, törjük össze villával és ízlés szerint ízesítsük sóval. Ezt a durva, rusztikus krémet halmozzuk a pirítósok tetejére, szórjuk meg a magokkal (ha a szezámmagot kicsit megpirítjuk, még finomabb) és csepegtessünk  a tetejére  egy kis extra szűz olívaolajat. Kínálhatunk mellé vékonyra szeletelt édes paradicsomot, ami még inkább kiemeli majd az avokádó üde friss ízét…