Hozzávalók:
- 250 g főtt burgonya
- 200 g vaj
- 350 g finomliszt
- 25 g tökmagliszt
- 2 db tojás sárgája
- 20 g élesztő
- 20 g só
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a főtt burgonyát, a vajat, a sót, 1 tojás sárgáját és az élesztőt. Amikor a tészta összeállt, vegyük le az egynegyedét (215 g), amit rakjunk vissza az edénybe. Ehhez adjuk hozzá a tökmaglisztet, illetve a másik tojás sárgáját, majd gyúrjuk jól össze.
Ha ez megvan, terítsük szét egy tányérra a tésztákat, fóliázzuk le, és rakjuk a hűtőbe egy éjszakára, hogy összeérjen.
Másnap a kinyújtott fehér tésztát először szimplán, majd duplán hajtsuk össze és tegyük rá a tetejére a zöld tésztát. Együtt nyújtsuk ki a tésztát, majd szúrjuk ki. Kenjük meg a tésztát tojással és szórjuk rá a tökmagokat. Pihentessük fél órát meleg helyen.
Melegítsük elő a sütőt 210°C-ra és süssük készre a pogácsákat 10-12 perc alatt.
A recept forrása: Miele Főzőiskola