CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

TONHAL STEAK TEJSZÍNES SPENÓTTAL

Hozzávalók a tejszínes spenóthoz:

20 g vaj
4 gerezd fokhagyma
400 g friss spenót
250 ml habtejszín

bors

 

Hozzávalók a párolt zöldségekhez:

2 db kaliforniai paprika
1 db édeskömény
2 db lilahagyma
1 dl narancslé
1 tk méz
1tk almaecet
chili
só, bors

 

Hozzávalók a tonhal steakhez:

4 szelet tonhal steak
1 szeletelt narancs
só, bors

 

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben és kicsit pirítsuk meg rajta a felszeletelt fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótleveleket, ízesítsük sóval és borssal. Miután a spenót kellőképpen megpárolódott, adjuk hozzá a főzőtejszínt, és főzzük tovább 2-3 percig.

 

Serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt kaliforniai paprikát, lilahagymát és édesköményt. Ízesítsük narancslével, almaecettel, mézzel, egy kis chilivel, sóval és borssal, és pároljuk készre a zöldségeket.

 

Olvasszunk vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a narancsot és a tonhal szeleteket, majd 1,5-2 percig süssük őket oldalanként. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

 

Jó étvágyat!

 

A recept forrása: Bosch gasztrohome Dobó Ágival

Category: