CARACALLA FÖRDŐSZOBA STÚDIÓ

VEGÁN RÁMEN

Hozzávaló az alapléhez (4 adagra):

  • 1 liter forrásban lévő víz
  • 20 g apróra vágott gyömbér
  • 4 gerezd hámozott fokhagyma, darabokra vágva
  • 5 db újhagyma (csak a fehér részek)
  • 2 db piros chili paprika darabokra vágva
  • 1 db póréhagyma darabokra vágva
  • 2 zeller rúd, darabokra törve
  • 1 alaplékocka

 

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 piros chilipaprika, vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál mirin
  • 3 evőkanál piros miso paszta
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál morzsolt chilipaprika
  • 8 db shitake gomba, vékonyra szeletelve
  • 1 db bordáskel, különválogatott levelekkel
  • 50 g újhagyma babcsírájának zöldje
  • 100 g fagyasztott csemegekukorica
  • 400 g kész ramentészta

 

Elkészítés:

A forrásban lévő vizet tegyük egy mély serpenyőbe az alaplé minden hozzávalójával együtt. Fedjük le, és alacsony hőfokon hagyjuk főni 40-45 percig. Szűrjük le ezt a levet, és tegyük félre.

 

A csomagoláson lévő utasítás szerint főzzük meg a ramen tésztát, majd osszuk szét 4 tálba.

 

Egy másik serpenyőben melegítsünk olajat, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt chilipaprikát és a szeletelt fokhagymát, néhány percig hagyjuk sisteregni. Ehhez adjuk hozzá a szójaszószt, a mirint, a morzsolt chilipaprikát, a sót és a miso pasztát, majd jól keverjük össze őket. Dobjuk bele a bordáskelt, a gombát, a babcsírákat, az újhagymát és a csemegekukoricát. 1 percig főzzük nagy hőfokon.

 

Tegyük ezt a zöldségkeveréket a 4 tálban lévő tésztára, majd öntsük rájuk az alaplevet.

Azonnal tálaljuk!

 

Jó étvágyat!

A recept forrása: Neff recepttár

Category: