A Sicis építészeti üvegvonala a VETRITE, különösen kedvelt a belsőépítészet körében. A nagy formátumú laminált üveglapként indított kollekció valójában egy laminált üveglap design. Sikerének záloga az a szabadalmaztatott eljárás, melynek során szabadalmaztatott kézműves technikát használva a különböző méretű üveglapok közé változatos anyagokat: textilt,  fémet, bőrt, vagy épp luxus tapétát helyeznek.

Nem más ez, mint a gyönyörű velencei üveg és az antik tükör modern modern értelmezése izgalmas üvegben, változatos méretekben és formátumokban.

Ezek a soha nem látott gyönyörű laminált üveglapok 120×280 cm méretig kaphatók, alapvetően 6 mm vastagságban, de léteznek ettől vékonyabb illetve vastagabb 4, 10, 16mm-es verziók is, melyek közül alkalmazástól függően lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet.

A Vetrite határtalan szabadságot kínál a a burkolatokkal való tervezéshez, bármilyen stílusspecifikus korlátozás nélkül. Dekoratív megjelenése,  egyedi textúrái és mintázata  valamint gyönyörű színpalettája az egyedi tervezési megoldások legmagasabb fokát prezentálja.

Az anyag jellegéből adódóan kiemelkedő sokoldalúsággal alkalmazható minden formatervezési stílushoz, például bútorokhoz, pultokhoz, ajtókhoz, KONYHAI HÁTFALAKHOZ,  MUNKAPULTOKHOZ, vagy akár KOMPLETT KONYHASZIGET KIALAKÍTÁSÁHOZ.

A Vetrite tovább gondolása és fejlesztése az innovatív GEM széria, ami a legújabb trendet követve a legszebb és legértékesebb féldrágakövek interpretációiként ejti ámulatba a tervezőket és a vásárlókat.

A konyhai munkapultokra és frontokra a 10mm vastag verzió javasolt, de a nagy teherbírású illetve méretű pultok már 12 mm-es vastagságban üvegből is készülhetnek, a kívánt dekorral melyből 150 féle design áll rendelkezésre – így semmi akadálya nincs a tökéletesen elegáns, luxus konyha kialakításának.

Mivel az üveglapok a megfelelő szerszámokkal, pontosan, precízen fúrhatók, vághatók, nem jelent problémát a konyhai hátfalakban pl. a konnektorok, vagy egy egyedi, ívesen záródó munkapult kialakítása sem. A vágási élek tökéletesre csiszolhatók, de akár fazettázhatók is, így a Vetrite abszolút egyedi belsőépítészeti felhasználási lehetőségeket kínál a munkapultok és bútorfrontok kialakításához.

Fontos szempont, hogy A SICIS Vetrite laminált üveglapjai mind a gyárban, mind a helyszínen megmunkálhatók, vagyis az előzetes tervek szerint mindkét helyen méretre szabhatóak, a kiállások helye kivágható, kifúrható.

A konyhai munkapultok megvilágítása mindig is neuralgikus pontja volt a tervezésnek. A párkánylécbe süllyesztett spotok ideje már rég leáldozott, na de akkor hogyan is oldjuk meg úgy a világítást, hogy az ne „csupán legyen” hanem valóban funkcionáljon is, miközben esztétikájával is megfelel a mai belsőépítészeti és design elvárásoknak.

A SICIS VETRITE Opalescent  szériája hátulról megvilágítható és mivel a lapok áttetszőek, a fényt átengedve ideálisak és tökéletesek a világító hátfalak megtervezéséhez, mellyel a munkapultokra tökéletesen egységes fény vetül.