Az első automata smeg kávéfőző, a bean to cup

Egy jó kávéfőző nélkül gyakorlatilag elképzelhetetlenek a hétköznapok: sokan a reggeli kávé nélkül már ki sem lépnek az utcára. A kávéfőzők napjainkban fontos részét képezik a háztartásoknak, a jó kávégépnek pedig rendkívül sok kritériumnak kell megfelelnie.
Az automata kávéfőzők nagy előnye, hogy a kávészemeket közvetlen a főzés előtt őrölik meg, ez által mindig friss, és aromadús kávéból készíthetjük el italunkat. Ezek a típusú gépek egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek, hiszen általuk kávéházi élményeket és ízeket csempészhetünk be hétköznapjainkba. Az automata kávéfőzők népszerűségét figyelembe véve, most a világhírű Smeg márka is megalkotta első automata kávéfőzőjét, a Bean to Cup-ot.

Bean to cup design: félúton a retro és a modern között

A gyártó védjegyévé vált retro, 50-es éveket idéző stílus ezúttal csak nyomokban fedezhető fel az első automata Smeg kávéfőzőben, a Bean to Cup-ban.
A tervezők a termékdesign kialakításánál természetesen nem engedték el teljesen a retro vonalat, a csiszolt alumínium részletekkel kiegészítve azonban mégis egy tökéletes modern kávéfőzőt hoztak létre. Megjelenését tekintve tehát az első automata Smeg kávéfőző, a Bean to Cup az 50-es évek retro stílusa, illetve a mai modern minimalizmus között helyezkedik el. A kávéfőző négy matt színben elérhető: fekete, fehér, taupe és piros.

Az első automata smeg kávéfőző

Kompakt mérete ellenére (34 x 18 x 43 cm) a Bean to Cup beépített kávédarálóval rendelkezik, így egyetlen gombnyomással friss, barista minőségű kávét készíthetünk. A gép minden egyes főzés előtt pontosan annyi kávészemet őröl meg, amennyire egy kávéhoz szüksége van. A 19 bar-os nyomásnak köszönhetően teljesítménye is kiemelkedő.
frissen őrölt kávé rendkívül különleges, és frissítő aromával ajándékozza meg a rendszeres kávéfogyasztókat. Az automata kávéfőzővel készített kávé íze szinte összehasonlíthatatlan a más típusú készülékekkel készült italok ízvilágával. Ízlés szerint többféle italt is készíthetünk a Bean to Cup segítségével: feketekávét, espressot, americanot, ristrettot, cappuccinokat vagy akár latte macchiatot is.

soft-touch kezelőgombok a készülék tetején helyezkednek el, a kávébab tartály közvetlen a gombok mögött található, a sort pedig a víztartály zárja. A készülék tehát rendkívül egyszerűen használható, a kávébabot és a vizet is felülről tudjuk újratölteni.

BCC01 és BCC02

A készülék két változatban kapható. A BCC01 típus azok számára tökéletes, akik inkább fekete kávét, espressot, americanot vagy ristrettot készítenek a mindennapi kávéfogyasztásuk során.
Ezzel szemben a BCC02 már tejhabosító és gőzölő funkcióval is rendelkezik, mely tökéletes kiegészítő a tejeskávé, cappucino, latte macchiato vagy akár flat white elkészítéséhez.