új gaggenau páraelszívó

A Gaggenau páraelszívó újdonságai, tökéletesen illeszkednek napjaink nyitott konyha koncepciójába, hiszen amikor a konyha és a lakótér eggyé válik, kiemelten fontos szerephez jut a kiváló szellőzés. Ezzel óvhatjuk meg a nyitott tereket a főzés során keletkező párától és a különböző ételszagoktól.

A Gaggenau 200-as sorozatának újdonságai, az AL200180 és AL200190  munkapultba süllyesztett készülékei első ránézésre észrevétlenek, szinte teljesen egybeolvadnak a Gaggenau indukciós főzőlapokkal. És igen, egész addig láthatatlanok is maradnak, amíg nincs rájuk szükség…

Azonban amikor működésbe lépnek a pultból kiemelkedő, teljesen átlátszó üveglapnak köszönhetően, akkor is alig érzékelhető jelenlétük.

Használat közben nem csak  tisztítják, párátlanítják és szagtalanítják a levegőt, hanem az üveglap tetején végigfutó  élvilágításuknak köszönhetően látványában is hathatósan növelik a főzés élményét.

A készülékek beépítéséhez – mivel azok az indukciós főzőlapok mögött helyezkednek el – minimum! 70 cm-es pultmélység szükséges.

Többféle gaggenau főzőlappal is kombinálhatók, a beépítés milyensége azonban a főzőlapok típusától függ. Helyük kétféleképpen alakítható:

Egy kivágási mérettel
Ebben az esetben a páraelszívó, perem nélküli főzőlapokkal egyetlen nyílásba kerül miközben a két készüléket a közös nyílásban egy speciális összekötő elem tartja egyben.

Két kivágási mérettel
Ami akkor szükséges, ha nem perem nélküli készüléket választunk. Ilyenkor egymástól 5 centiméteres távolságra kell a két nyílás kivágni: egyet a főzőlapnak, egyet a páraelszívónak.

Az új páraelszívók egyedül álló innovációja az a speciális rendszer funkció, mely fordított légfüggönyt hoz létre.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a páraelszívó működésekor, ennek a plusz funkciónak a bekapcsolásával a felemelkedő üvegfal mögötti területen egy plusz motor lép működésbe, ami az üveg fal mögött, felfelé tolja a levegőt.

Ennek következtében az üvegfal előtt keletkező gőz, még nagyobb erővel nyomódik lefelé a páraelszívó belsejébe.

A két új páraelszívó, motoros belső keringetésű, és kivezetős rendszerben készül.

Kivezetéses módban  775 m3/h, míg belső keringetéssel 562 m3/ óra teljesítménnyel működnek, miközben a szagelszívás mindkét üzemmód mellett  90% feletti.

A munkapultba süllyesztett elszívók esetében fontos szerepet kap a kivezető csövek mérete is, mivel ilyenkor a csövet a födémben kell elvezetni. A Gaggenau ezt egyedül álló módon, egy 90 mm-es, lapos csőrendszerrel oldotta meg, eltérve az általános 120 mm átmérőjű kör alakú csövektől. ezek a lapos légcsövek akár akár 8 m hosszan is  elvezethető a páraelszívótól anélkül, hogy annak teljesítménye a legkisebb mértékben is csökkenne.

Ezzel azonban még mindig nincs véga az innovációk sorának.

A home connect applikáció egy, az okosházakhoz tartozó alkalmazás, mely az intelligens-házak teljes vezérlése mellett a gaggenau készülékeket is vezérli.

A készülék jobb oldalán a fekete üveg alatti szenzorokkal a ki/bekapcsolás, az elszívás intenzitása,valamint az automata funkció, míg a bal oldalán a Guide Air Technology és a normál elszívás érintői találhatók.

A vezérlések és beállítások az elszívó két oldalán lévő érintőkkel,  magáról a főzőlapról, és telefonról is irányíthatók a HOME CONNECT alkalmazás segítségével.