A céklaszezon egészen májustól, november közepéig eltart, így bátran felhasználhatjuk ősszel is ételeinkben ezt a rendkívül egészséges zöldséget. A Neff recepttárából ez úttal ezt a szuper finom és egészséges céklás, narancsos kelsaláta receptet lazaccal megbolondítva hoztuk el, amit egy kis fetával is megbolondíthatunk!
A lazachoz:
Az öntethez:
A salátához:
Öblítsük le a lazacot hideg vízzel, majd egy papírtörlő segítségével szárítsuk meg. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a narancshéjat, a sót, illetve a borsot. Ezzel a páccal pácoljuk be a lazacot, majd rakjuk félre.
A salátaöntethez az összes hozzávalót rakjuk egy zárható befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A megmosott, és feldarabolt kelt, valamint az öntetet helyezzük egy nagy tálba , és kézzel keverjük jól össze.
Helyezzük a lazacot egy sütőedénybe, és 75°C-on pároljuk kb. 8 percig. A sütési idő függ a lazacfilé vastagságától: akkor jó, ha a lazac belseje még kissé üveges.
Közben mossuk meg az almát, vágjuk félbe, távolítsuk el a magházat és vágjuk kis darabokra. Locsoljuk meg egy kis citromlével, majd vágjuk kockákra a céklát is. Vágjuk durvára a mandulát, majd az almával és a céklával keverjük hozzá a kel salátánkhoz.
A fetát morzsoljuk rá a salátára, majd az elkészült lazacot is helyezzük rá kis darabokra tépkedve.
Jó étvágyat!
A recept forrása: Neff recepttár
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges