Céklás narancsos kelsaláta lazaccal

A céklaszezon egészen májustól, november közepéig eltart, így bátran felhasználhatjuk ősszel is ételeinkben ezt a rendkívül egészséges zöldséget. A Neff recepttárából ez úttal ezt a szuper finom és egészséges céklás, narancsos kelsaláta receptet lazaccal megbolondítva hoztuk el, amit egy kis fetával is megbolondíthatunk!

Hozzávalók (2 adagra):

A lazachoz:

  • lazacfilé (egyenként kb. 100 g)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ bio narancs reszelt héja
  • só, bors

Az öntethez:

  • 2 evőkanál a bio narancs levéből
  • 3 evőkanál fehér balzsamecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • só, bors

A salátához:

  • kb. 200 g fodros kel, szár nélkül, apróra vágva
  • 2 darab kisebb alma
  • ½ citrom leve
  • 2 darab főtt cékla
  • 40 g mandula
  • 100 g fetasajt

 

Elkészítés:

Öblítsük le a lazacot hideg vízzel, majd egy papírtörlő segítségével szárítsuk meg. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a narancshéjat, a sót, illetve a borsot. Ezzel a páccal pácoljuk be a lazacot, majd rakjuk félre.

A salátaöntethez az összes hozzávalót rakjuk egy zárható befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A megmosott, és feldarabolt kelt, valamint az öntetet helyezzük egy nagy tálba , és kézzel keverjük jól össze.

Helyezzük a lazacot egy sütőedénybe, és 75°C-on pároljuk kb. 8 percig. A sütési idő függ a lazacfilé vastagságától: akkor jó, ha a lazac belseje még kissé üveges.

Közben mossuk meg az almát, vágjuk félbe, távolítsuk el a magházat és vágjuk kis darabokra. Locsoljuk meg egy kis citromlével, majd vágjuk kockákra a céklát is. Vágjuk durvára a mandulát, majd az almával és a céklával keverjük hozzá a kel salátánkhoz.

A fetát morzsoljuk rá a salátára, majd az elkészült lazacot is helyezzük rá kis darabokra tépkedve.

 

Jó étvágyat!

A recept forrása: Neff recepttár