Eggs benedict

Elhoztuk nektek a Neff recept tárából a tökéletes eggs Benedict receptet, amivel a legnehezebb reggel is garantáltan jól indul!

Hozzávalók (6 adagra):

  • 1 adag hollandi mártás
  • 3 db angol muffin
  • 1 db kis mangó
  • 1 db érett avokádó
  • 1 evőkanál limelé és limehéj
  • 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
  • frissen őrölt feketebors
  • fűszerpaprika
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • vaj
  • 6 szelet serrano sonka

 

Elkészítés:

Hámozzuk meg a mangót és az avokadót, kockázzuk fel őket. A mangót, az avokádót és a metélőhagymát keverjük össze egy kis tálban. Ízesítsük a limelével, limehéjjal, sóval, frissen őrölt borssal és fűszerpaprikával.

 

Sütőnkön válasszuk ki a melegeltartás funkciót. Vágjuk félbe az angol muffinokat, helyezzük őket egy nem nem tapadó serpenyőbe, és pirítsuk meg őket. Ezt követően kenjük meg vajjal a fél muffinokat.

 

Olvasszunk meg egy kis vajat egy serpenyőben, süssük a sonkákatt egy rövid ideig, majd helyezzük a muffinokra, amikre végül egy kiskanál segítségével rakjunk egy keveset a mangós avokádós keverékből.

Buggyantott tojás elkészítése:

Forraljunk fel 2 liter vizet ecettel és csökkentsük a hőfokot a forrásig. Törjük fel a tojásokat egy-egy csészébe. Egy kanállal keverjük addig a vizet, amíg örvényt nem hozunk létre, ami által a tojásfehérje könnyen egyben marad és így gyorsabban befedi a tojássárgáját. Tegyük a tojásokat gyorsan a forrásban lévő vízbe. Egy kanál segítségével vonjuk be a sárgáját a tojásfehérjével. Főzzük őket kevesebb mint 4 percig, majd egy lyukas merőkanállal vegyük őket ki.

 

Hagyjuk a tojásokat lecsepegni egy konyhai papírtörlőn. Helyezzük a buggyantott tojásokat a muffinokra, öntsük le egy kanál hollandi szósszal, és hintsük meg egy kevés pirospaprikával. A megmaradt hollandi mártást kis csészében tálaljuk a tojások mellé.

 

Jó étvágyat!