Elhoztuk nektek a Neff recept tárából a tökéletes eggs Benedict receptet, amivel a legnehezebb reggel is garantáltan jól indul!
Hámozzuk meg a mangót és az avokadót, kockázzuk fel őket. A mangót, az avokádót és a metélőhagymát keverjük össze egy kis tálban. Ízesítsük a limelével, limehéjjal, sóval, frissen őrölt borssal és fűszerpaprikával.
Sütőnkön válasszuk ki a melegeltartás funkciót. Vágjuk félbe az angol muffinokat, helyezzük őket egy nem nem tapadó serpenyőbe, és pirítsuk meg őket. Ezt követően kenjük meg vajjal a fél muffinokat.
Olvasszunk meg egy kis vajat egy serpenyőben, süssük a sonkákatt egy rövid ideig, majd helyezzük a muffinokra, amikre végül egy kiskanál segítségével rakjunk egy keveset a mangós avokádós keverékből.
Forraljunk fel 2 liter vizet ecettel és csökkentsük a hőfokot a forrásig. Törjük fel a tojásokat egy-egy csészébe. Egy kanállal keverjük addig a vizet, amíg örvényt nem hozunk létre, ami által a tojásfehérje könnyen egyben marad és így gyorsabban befedi a tojássárgáját. Tegyük a tojásokat gyorsan a forrásban lévő vízbe. Egy kanál segítségével vonjuk be a sárgáját a tojásfehérjével. Főzzük őket kevesebb mint 4 percig, majd egy lyukas merőkanállal vegyük őket ki.
Hagyjuk a tojásokat lecsepegni egy konyhai papírtörlőn. Helyezzük a buggyantott tojásokat a muffinokra, öntsük le egy kanál hollandi szósszal, és hintsük meg egy kevés pirospaprikával. A megmaradt hollandi mártást kis csészében tálaljuk a tojások mellé.
Jó étvágyat!
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges