Erdei bogyós morzsasüti gesztenyével, kakukkfűvel

Neff recepttárból hoztunk egy ínycsiklandozó őszi hangulatú finomságot.
Próbáld ki ezt a szuper egyszerű és gyorsan elkészíthető őszi morzsa desszert receptet!

 

Hozzávalók (4 adagra):

  • 400 g erdei gyümölcs mix
  • 1,5 evőkanál méz
  • 100 g gesztenye (előfőzve, héj nélkül)
  • 50 g búzaliszt
  • 75 g zabpehely
  • 100 g puha vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • néhány ág friss kakukkfű
  • 1 csipet só
  • vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés:

A gyümölcsöket keverjük össze a mézzel, és tegyük félre. Vágjuk apróra a kakukkfüvet, a gesztenyét vágjuk durvára. Mindkettőt összekeverjük a liszttel, a zabbal, 90 g vajjal, a cukorral, a vaníliával és a csipet sóval. Gyúrjuk omlós tésztává. 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, Neff sütő esetében CircoTherm® Hot Air funkcióra, normál sütőnél légkeveréses funkcióra. A maradék vajjal kenjünk ki 4 kisebb (kb. 12 cm átmérőjű) sütőtálat. 

Az erdei gyümölcsöt osszuk szét a tálak között, majd szórjuk a tetejére a morzsát. Süssük ropogósra (kb. 15-20 perc alatt), a végén pedig tálaljuk tejszínhabbal.

Jó étvágyat!

A recept forrása: Neff recepttár