Halloweeni "véres" süti

Készülj velünk és a Neff-el a Halloween-ra, és próbáld ki ezt a szuper gyors és egyszerű halloweeni süti receptet!

 

Hozzávalók (20 sütihez):

A cseresznyés alaphoz:

  • 180 g puha, sótlan vaj (nem olvasztott)
  • 210 g világosbarna cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 240 g sima liszt
  • 6 evőkanál cukrozatlan, átszitált kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 ½ teáskanál kukoricaliszt
  • ½ teáskanál só
  • 1 teáskanál extra koncentrált fekete ételszínező (márkától függően akár többre is szükség lehet)
  • 150 g dulce leche vagy kenhető karamell
  • 1 teáskanál koncentrált vörös ételszínező (márkától függően akár többre is szükség lehet)

Opcionális hozzávalók:

  • 20 g olvasztott tej- vagy étcsokoládé
  • 40 db ehető cukorkaszem

 

Elkészítés:

Egy nagy tálban jól keverjük össze a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a vaníliakivonatot, és addig keverjük, míg össze nem áll. 

Adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a kakaóport, a kukoricalisztet, a sót, és a fekete ételszínezőt, majd fakanállal jól keverjük össze. Mivel a sütemény tésztáját teljesen feketére szeretnénk, ezért elképzelhető, hogy még egy kevés fekete ételfestéket hozzá kell adnunk. 

A tésztából evőkanál segítségével formázzunk golyókat, majd helyezzük őket egy tálcára, vagy tányérra és hagyjuk 2 órára pihenni, dermedni őket a hűtőben. 

Keverjük össze a dulce de leche-t (vagy karamellkrémet) a piros ételfestékkel. Mivel itt is a sötétvörös (a vérhez hasonló) szín elérése a cél, ezért márkától függően előfordulhat, hogy szükséges még extra vörös ételszínező hozzáadása. 

2 óra elteltével vegyük ki a tésztagolyókat a hűtőből, vágjuk le a tetejüket, majd hüvelykujjunkkal nyomjuk be a golyók közepét. Töltsük fel a mélyedéseket a vörösre színezett karamellakrémmel, majd tegyük vissza a tetejükre a levágott tészta tetőket. Simítsuk el a széleket, hogy a sütemények teljesen zártak legyenek, majd tegyük a golyókat egy tálcán további 1 órára a hűtőbe pihenni. 

Béleljünk ki 3 tepsit sütőpapírral vagy szilikonnal, majd melegítsük elő a sütőt CircoTherm® funkcióval 165°C-ra.

Vegyük ki a süteménygolyókat a hűtőből, és helyezzük a tepsikre. A golyók között maradjon bőven hely. 

A tepsit tegyük be a sütőbe és 8-9 percig süssük a kekszeket, amíg a sütemény egyenlő vastagságúvá nem válik. Ha elkészültek, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk őket kihűlni a tepsin. 

Opcionális díszítés: ha kihűltek a sütemények, olvasztott csokoládé segítségével ragasszuk fel az ehető cukor szemeket a sütikre. 

Jó étvágyat!

A recept forrása: Neff recepttár