Hozzávalók (4 adag):
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a kagylóhéjat és távolítsuk el a „szakállakat”. Tegyük a kagylókat egy nagy edénybe, 1 cm forrásban lévő vízbe.3-4 percig főzzük, míg a kagylók ki nem nyílnak. Vegyük ki a kagylókat, és tegyük félre egy tálban.
A vizet szűrjük le egy tálba, hogy távozzon belőle a homok, majd a vizet töltsük abba az edénybe, amiben majd a tésztát főzzük, úgy hogy kb. 150 ml-t tartsunk vissza, amit majd később a szószhoz adunk.
Egy nagy serpenyőben olívaolajon kezdjük el dinsztelni a paprikát, a fokhagymát, az édesköményt és a hagymát. Adjuk hozzá a csillagánizst, és a chilit, majd keverjük össze.
Kb. öt perc után, amikor a zöldségek kezdenek megpuhulni, adjuk hozzá a 150 ml-t a kagylóból, aztán a cseresznye és az aprított paradicsomot. Adjuk hozzá a sót, borsot és keverjük össze, majd hagyjuk forrni a szószt.
A tészta megfőzéséhez töltsünk abba az edénybe elegendő vizet, amiben már benne van a kagyló vize. Felforraljuk, majd várunk addig amíg a szósz már majdnem elkészült, és akkor rakjuk bele a tésztát és a sót.
Vegyük ki a kagylók többségét a héjukból úgy, hogy 10-15 darabot hagyjunk a héjukban a díszítéshez. Adjuk hozzá a kagylókat a szószhoz, és öntsük bele az ouzo-t is. Keverjük össze a tésztát a szósszal, és szórjuk meg petrezselyemmel.
Jó étvágyat kívánunk!
A recept forrása: Neff recepttár
Bemutatóterem:
1076 Budapest, Dohány u. 27.
Telefon:
+36 1 322 1882 , +36 1 322 1883
Mobil:
+36 70 362 5778
Email:
info@caracallakonyha.hu
Nyitvatartás:
hétfőtől péntekig: 10-18-ig
Konzultáció:
időpont egyeztetés szükséges