Nincs is jobb elfoglaltság télen, mint süteménnyel kedveskedni a családnak. Miért ne lehetne ez a sütemény egy szuper egyszerű kardamomos répatorta? Próbáld ki a Neff recepttár pofonegyszerű receptjét, és nyűgözd le vele a családot!
Hozzávalók
A tortához:
- 220 ml napraforgóolaj
- 4 db tojás
- 100 g natúr joghurt
- 250 g liszt
- 1 ½ teáskanál őrölt kardamom
- 2 teáskanál sütőpor
- 300 g puha barnacukor
- 50 g dió, durvára aprítva
- 250 g sárgarépa lereszelve
A cukormáz bevonathoz:
- 200 ml habtejszín
- 300 g krémsajt
- 6 evőkanál porcukor
- 50 g dió, durvára aprítva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Két tortaformára lesz szükségünk, kenjünk be zsírral egy 5×20 cm-es sávot a tortaformákban. Tegyük egy tálba a joghurtot, a tojásokat és az olajat. Keverjük össze őket. Egy másik tálba szitáljuk össze a többi hozzávalót és keverjük össze őket.
A száraz hozzávalókat adjuk hozzá a nedves hozzávalókhoz, és dolgozzuk össze az egészet. A keveréket felezzük meg, és öntsük bele a két előkészített formába. Süssük 20-25 percig, amíg a beleszúrt fogpiszkáló szárazan ki nem jön a tésztából. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortákat.
Keverjük össze egy tálba a tejszínt, a porcukrot és a krémsajtot. Addig keverjük, amíg lágy csúcsok nem keletkeznek.
Helyezzük az egyik tortát a tálaló tányérra, kenjük rá a krém felét. Helyezzük rá a másik tortát, és kenjük rá a maradék krémet. A tetejére szórjunk diót.
Jó étvágyat!
A recept forrása: Neff recepttár